Berlin menşeli startup olan Number26 bankacılık tanımını adeta yeniden yazdı. Basit bir startup şeklinde yola çıkan Number 26, adım adım yükselişini sürdürerek 200 binden fazla müşteri edinmeyi, onlarca milyon dolar yatırım almayı ve Avrupa’da tam yetkili bir banka olmayı başardı. Avrupa Merkez Bankası tarafından lisans almayı başaran Number26, yaklaşık bir buçuk senelik bir geçmişe sahip. Öncelikli olarak Almanya’daki müşterilerine hizmet vererek hayatına başlayan uygulama, şu an altı farklı ülkede müşterilerine ulaşıyor.

Yeni nesil bankacılık uygulaması olarak yola çıkan ve tüm bankacılık standartlarını yıkmayı amaçlayan Number26’in, şubesiz çalışma mantığı ve tüm işlemlerin mobil cihazlar üzerinden yapılabiliyor olması en dikkat çekici özelliklerinin başında geliyor. Dakikalar içinde hesap açmayı mümkün kılan Number26, her kullanıcısına MasterCard altyapısına sahip bir de kredi kartı veriyor.

40 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Number26’in başarılarını katmerleyen bir gelişme de aldığı yatırımlar konusunda karşımıza çıktı. Pek çok büyük yatırımcının katıldığı B turu içerisinde 40 milyon dolar civarında yatırım almayı başaran Number26’e gözü kapalı güvenen yatırımcılar arasında Horizons Ventures, Battery Ventures, Valar Ventures, Redalpine Ventures ve ortakları arasında Cem Sertoğlu’nun olduğu Earlybird Ventures gibi isimler var.