Dijital banka Monzo, Crowdcube üzerinden başlattığı kitle fonlama duyurusu ile 2 gün 2 saat 45 dakika içerisinde 20 milyon sterlin yatırım topladı.

Kitle fonlama yöntemi ile yatırım toplayan Monzo rekorlarına bir yenisini ekledi. Daha önce 2016 yılında da kitle fonlama sistemi üzerinden yatırım toplayan ve sadece 96 saniyede 1 milyon sterlin elde eden Monzo, aldığı toplam yatırımı 20 milyon sterlin seviyesine çıkardı. Crowdcube isimli kitle fonlama platformunu kullanan İngiltere menşeli dijital banka, 2,5 milyon sterlin ek gelir elde etti.

Kitle fonlama duyurusunun yapıldığı sayfada belirtilene göre, toplamda 20 milyon sterlin hedef koyan Monzo, 36 bin kişiden gelen yatırım ile bu hedefine kısa sürede ulaştı.

Fintech girişimleri arasında kitle fonlama sistemi ile en fazla yatırım alan isim olduğu belirtilen Monzo’nun toplam firma değeri de 1 milyar sterlin seviyesini aştı.

Fintech unicorn’u Monzo kitle fonlama ile rekor kırdı

Merkezi Londra’da bulunan ve sadece dijital platformlar üzerinden bankacılık hizmeti veren fintech girişimi Monzo, başlattığı kitle fonlama projesinde kısa sürede hedefine ulaştı. Crowdcube üzerinden gerçekleştirilen projede, 2 gün 2 saat 45 dakika süre içinde hedef olarak belirlenen 20 milyon sterlinlik yatırıma ulaşıldı.

2016 yılında yine benzer bir hamle yapan fintech girişimi, sadece 96 saniyede 1 milyon sterlin toplamıştı. Firma, yakın zaman önce yine 2,5 milyon sterlin değerinde bir başka kitle fonlama yatırımı elde etmişti.

Monzo, ilk duyurudan haberi olmayan ya da geç haberdar olanlar için bir kez daha kitle fonlama işlemi başlatmış, bu aşamada da 12 milyon sterlinin üzerinde yatırım elde etmişti. Firma tarafında yapılan açıklamada, halihazırda bulunan yatırımcılardan 2 milyon sterlin tutarında ek yatırım geldi. Kitle fonlama işleminin yapıldığı Crowdcube üzerinden de 33 binin üzerinde yeni yatırımcı fintech girişimine destek verdi. Ortalama 2 bin sterlin yatırım yapan ve sayıları toplamda 36 bini bulan destekçilerle Monzo hedefine ulaştı.

Crowdcube sitesi tarafından yapılan resmi açıklamada, 2 gün 2 saat ve 45 dakika içinde, 36.006 destekçiden gelen yatırımla toplamda 20 milyon sterlin toplandığı bilgisi verildi.

Duyurunun yapılmasının ardından yoğun bir ilginin yaşandığını belirten Crowdcube sitesi, yatırımın 17,9 milyon sterlinlik kısmının sadece 2 saat 45 dakika içinde gerçekleştiğini belirtti.

2018’in son çeyreğine “unicorn” olarak girdi

İngiltere menşeli dijital bankacılık girişimi Monzo, aldığı yatırımların ardından 1,3 milyar dolar değerlemeye ulaşarak “unicorn” unvanını elde etti.

Merkezi İngiltere’de yer alan ve sadece mobil uygulama üzerinden bankacılık hizmeti veren fintech girişimi Monzo, yaz aylarında peşi sıra aldığı yatırımlarla değerini 1 milyar doların üzerine çıkararak “unicorn” seviyesine ulaştı. Mobil bankacılık hizmeti sunan fintech girişimi, 2018 yılının ilk aylarında elde ettiği fonlarla milyar dolar değerlemeye göz kırpmıştı. Yaz aylarında yeni yatırımların geleceği, yılın üçüncü çeyreğinde elde edeceği ek yatırımlarla da milyar dolar seviyesini aşacağı iddiaları doğru çıktı.

Haftada ortalama 18 bin yeni kullanıcı edindiğini duyuran fintech girişiminin, 4 milyon kullanıcı hedefi koymasının hemen ardından yatırım haberleri gelmeye başladı. Ekim sonu itibarıyla 85 milyon sterlin ek yatırım alan Monzo, toplam firma değerini 1,3 milyon dolar seviyesine çıkardı.

Zopa Bankacılık Lisansı Aldı