Singapur merkezli mobil teknoloji çözümleri sağlayıcı Tagit, IT alanında yatırımlar gözetleyen Japon SRA Group’tan 8 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Yatırım sonrası Asya pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefleyen Tagit’in CEO’su Sandeep Bagaria, yeni finansman sayesinde dijital bankacılık ve akıllı şehir teknolojilerinde büyümelerini hızlandıracaklarını belirtti.

Japonya ve Kuzey Asya’da stratejik ortaklıklar kurarak, yeni fırsatlar ortaya çıkarmak isteyen Tagit, 8 milyon dolarlık yatırımı aynı zamanda Malezya ve Endonezya operasyonlarına ekip takviyesi yapmakta kullanacak.

Mobeix mobil dönüşüme destek oluyor

Finans kurumları ve ihtiyacı olan diğer işletmeler için açık mimaride mobil bankacılık ve ticaret platformları kuran Tagit, özellikle Mobeix adını verdiği çözümle biliniyor. Mobeix, web tabanlı servislerin sorunsuz bir biçimde mobil ortama aktarılmasına olanak tanırken, kurumların mobil dönüşümünü gerçekleştirmelerine destek oluyor. Tagit’in müşteri portföyünde Axis Bank’ten Citibank India’ya, Maybank Singapur’dan Royal Bank of Canada’ya kadar pek çok büyük banka yer alıyor.

Forrester’ın 2015 son çeyreğinde yayınladığı Mobil Bankacılık Çözümleri raporunda liderler arasında gösterilen Tagit, aynı zamanda Infocomm Development Authority of Singapore sponsorluğundaki Accreditation@IDA programına akredite olan ilk şirketlerden biri olma özelliği taşıyor.