Bilimsel alanda ilerleme Türkiye’nin gelişen profili içerisinde en önemli hamleyi oluşturuyor. Bu nedenle TÜBİTAK gibi önemli kurumların ve üniversitelerin yaptığı çalışmalar ülkemizin bilimsel ilerlemesinin en önemli konularından. Türkiye’nin elektromekanik imalat sektöründe yer alan firmalarının bu çalışmalara ortak olması hem gelişmiş iş gücünün değerlenmesi açısından hem de kendi içerisinde bulunan bilimsel gelişim nedeniyle büyük öneme sahip.
“TÜBİTAK İLE TAMAMLANMIŞ 11 AR-GE PROJEMİZ VAR”
Bilginin gücünü çok iyi bildiklerini ve bu güce çok önem verdiklerini belirten ASTOR A.Ş. Genel Müdürü Enver Geçgel; “Ankara’daki fabrikamızda 2009 yılında 24 kişilik bir Ar-Ge ekibi oluşturduk ve Ar-Ge faaliyetlerini yürütmeye başladık. 2009-2015 tarihleri arasında kendi öz kaynaklarımız ile yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarının yanında TÜBİTAK tarafından desteklenen Ar-Ge projelerini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle TÜBİTAK tarafından desteklenerek başarı ile tamamlanmış 11 tane Ar-Ge projemiz var. Ayrıca, 5 adet Ar-Ge projemiz TÜBİTAK tarafından desteğe değer bulunarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.
Ar-Ge Merkezi olmak için gerekli tüm altyapıları tamamlayarak bu yıl içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyleyen Geçgel; “TÜBİTAK’ın desteklediği Ar-Ge projeleri firmamız açısından önemli bir değerlendirme unsuru. Bu proje değerlendirmeleri kapsamında ülkemizin çeşitli üniversitelerden konusunda yetkin çok sayıda akademisyen firmamızı ziyaret etti. Aldığımız olumlu izlenimlerin verdiği güçle Ar-Ge Merkezi başvurumuzu yaptık. “Ar-Ge Merkezli Büyüme” olarak tanımladığımız bu strateji ile endüstriye sunduğumuz ürün gamımızı genişleterek ülkemizin 2023 yılı ihracat ve ithalat hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
“TÜBİTAK, İTÜ, GAZİ ÜNİVERSİTESİ, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
TÜBİTAK destekli devam eden 5 adet projeden elde edilen verilerin, doktora ve yüksek lisans çalışmalarında kullanılacağını söyleyen ve bilime katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Geçgel;“TÜBİTAK 1505 destek programı kapsamında İTÜ’nin yürütücülüğünde 1 adet projemiz devam ediyor. Program tamamlandığında bu programda çalışan bursiyer ve araştırmacıların içinden belirlediğimiz personelin firmamız bünyesinde iş başı yapmasını hedefliyoruz. Bu sayede üniversite sanayi işbirliği bir adım daha ileriye götürerek, İTÜ’nün bilgi birikiminden en üst düzeyde faydalanacağız. Ayrıca TÜBİTAK projeleri kapsamında Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ile de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“ASTOR STAJYER GELİŞİM PROGRAMI”NI KURDUK
Personel gelişimi için “Astor Stajyer Gelişim Programı”nı kurduklarını söyleyen deneyimli yönetici; bu kapsamda şu an da Ar-Ge merkezinde 2 adet Stajyer Mühendisin çalıştığını ve Astor olarak, 2016 yılı yaz stajı için de 30 kişilik kontenjan ayırdıklarını söyledi. Ayrıca staj yapacak bu öğrencilerin gelişim raporları kayıt altına alarak uygun görülen adaylara iş teklifinde bulunacaklarını kaydetti.