Gelişen teknolojiyle birlikte gün geçtikçe daha fazla akıllanan televizyonlar, bundan böyle yeni nesil ödeme sistemleriyle bir araya gelerek alışveriş keyfini de işin içine dahil edecekler. Dijital ödeme sistemlerinin gelişimine ayak uyduran LG, Paymentwall ile ortak çalışmaya giderek akıllı televizyonları üzerinden alışveriş imkanı sunmaya başlayacağını duyurdu.

Televizyon Üzerinden Dijital Ödeme Yapmak Mümkün Olacak

Yıllarca “Aptal Kutusu” olarak adlandırılan televizyonlar, gelişen teknolojiyle birlikte artık iyiden iyiye akıllandılar. İnternete kolayca bağlanabilen yeni nesil akıllı televizyonlar, sosyal medyayı takip etmeye, YouTube videolarını dev ekrandan izlemeye de imkan tanıyorlar. Şimdiyse bunu bir adım ileriye götürerek dijital ödeme sistemlerini kullanmanın zamanı geldi. Akıllı telefonlarda standart haline gelen yeni nesil dijital ödeme sistemlerinin artık televizyonlarda da görülecek olması önemli bir adım.

smart_tv

Her geçen gün yeni bir özellik duyurarak televizyonlarının teknolojik anlamda standartların üzerinde olduğunu vurgulamaya çalışan üreticilerden biri LG şüphesiz. Bilhassa akıllı televizyonlarını geliştirmek için harıl harıl çalışan LG, finansal teknoloji dünyasını takip edenler için özel hamlesini duyurdu. Paymentwall ile işbirliğine gittiğini açıklayan Güney Koreli teknoloji firması, webOS 3.0 platformuyla çalışan akıllı televizyonlarına çevrimiçi ödeme desteği eklediğini açıkladı.

Tek Tuşla Alışveriş Mümkün Olacak

Uygulama geliştiricileri webOS 3.0 platformuna uygun arabirimler geliştirerek, ekranlara satın alma butonları ekleyebilecekler. Paymentwall her türlü kredi kart, ön ödemeli kart ve elektronik cüzdan ile uyumlu olduğu için sadece tek tuşla alışveriş yapılabilecek.