Dikey pazarlar öne çıkacak

Ekonomik belirsizliğin öne çıktığı dönemlerde, teknolojik değişimleri daha iyi takip etmeyi ve bu değişimlere adapte olmayı sağlayan dikey pazarların önemi artacak. Gülas, dikey pazarların 2017’de tüketici taleplerini karşılamada çok daha başarılı olacağını ifade etti.

“2017 dikey pazarların yılı olacak. Temel sebebi, tüketicilerin büyük e-ticaret sayfalarına doymuş olması. Artık her yerde aynı ürünleri görüyorsunuz. Türkiye’deki tüketiciler birçok ürüne zaten rahatça ulaşıyor. Tüketiciler ürünlere kolayca ulaşabilmenin yanı sıra, artık keşfetmek istiyor.”

Gülas, dikey pazarlardaki satışların e-ticaret ile yasal ve denetimli kılınacağını vurguladı: “Instagram, tüketicilerin keşfetmesini sağladığı ürünler sayesinde güç kazanıyor ancak halen e-ticareti kendi platformuna tam anlamıyla entegre edemedi. Instagram’dan pazarlanan ürünlerin yasal ve operasyonel olarak takibi için e-ticaret sitesi üzerinden satış yapılması en doğrusu olacaktır. Çünkü gelir idaresi bu platformlar üzerindeki denetimini 2017’de daha da sıkılaştıracak” yorumunda bulundu.