Netaş, Boğaziçi Üniversitesi ile ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı.
Netaş ve Boğaziçi Üniversitesi ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. İmzalanan sözleşme ile ortak ArGe yaparak, geliştirdikleri ürünü küresel pazarda konumlandıracak.
Netaş, Boğaziçi Üniversitesi ile ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. Sözleşme kapsamında üniversitenin akademisyenleri ile Netaş’ın ArGe uzmanları birlikte çalışarak, öncelikle 5G, bulut bilişim ve nesnelerin interneti (IoT) konuları başta olmak üzere ortak ArGe yaparak global pazarda yeri olacak ürün geliştirecek.
İmza töreninde konuşan Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “1973 yılında Türkiye’nin telekomünikasyon alanındaki ilk özel ArGe merkezini kuran ve ArGe ihracatıyla alanında lider marka olarak, gerek üniversite-sanayi iş birliklerinde gerekse de inovatif ürün ve çözümler geliştirmede bugüne kadar çok önemli işlere imza attık. Ancak bu iş birliğimiz gerçekten çok özel. Boğaziçi Üniversitesi ile sadece ortak ArGe faaliyeti gerçekleştirilmesi değil, Türkiye’de ilk defa geliştirilen bir projenin, dünya pazarına yönelik olarak ürünleştirilmesini sağlayacağız. Atacağımız bu adım, bölgenin teknoloji üssü olma hedefimize önemli bir katkı sağlayacak. Temel hedefimiz, “ArGe ve Ürünleştirme” projesi sonucunda “global ürün” yaratmak. Bu çerçevede, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bilimsel birikimi ve araştırma faaliyetlerini Netaş’ın başta 4.5G olmak üzere sahip olduğu teknoloji geliştirme ve ürünleştirme bilgi, tecrübe ve laboratuvar imkanlarıyla birleştireceğiz. İlk etapta 5G’nin IoT, video optimizasyonu ve hızlı paket veri işleme mimarisi alanlarında ürün geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ortaklığın nihai hedefi, Türkiye’nin global marka çıkarma vizyonuna katkı sağlamaktır,” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da “Üniversitelerin araştırmalarının somut sonuçlarının ortaya çıkması ve teknolojiye dönüşmesi için özel sektörle iş birliği yaparak, yeni alanlar oluşturmaları çok önemli. Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma faaliyetlerinden ortaya çıkan yayınların etki değeri birçok dünya üniversitesinin üzerindedir. Bünyemizde bulunan değerli akademisyenler kısıtlı koşullarda çok başarılı sonuçlar almaktadır. Bu çabalara özel sektörün el vermesi ve hep birlikte ArGe alanını genişletmek, ülkemizin teknoloji üretiminin de artmasını, teknolojik olarak dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkmamızı da sağlayacaktır. Kandilli Kampüsü’müzde inşaatı tamamlanmak üzere olan Bilim ve Teknoloji Merkezi’mizde kurulacak yeni laboratuvarlar, sanayi, akademi ve kamu ortaklığı ile yeni araştırmaların kapısını aralayacaktır. Bu anlamda Netaş gibi deneyimli ve gelişmiş bir şirketle yan yana olmak sadece üniversitemizin değil, ülkemizin kazancı olacaktır. Amacımız yalnızca yeni ürünler geliştirmek değil, dünya ölçeğinde iddialı çalışmalara imza atmaktır” şeklinde konuştu.