Kar amacı gütmeyen girişim Hello Tomorrow’un “Uluslararası Deep-tech Yarışma”sı Hello Tomorrow Global Challenge, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor.
Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak zirve öncesi hayata geçirilen yarışmanın başvuruları 4 Haziran 2018 tarihinde başlıyor ve 14 Eylül 2018 tarihine kadar sürecek.
24 Ekim 2018 tarihinde finalistlerin açıklanacağı yarışmanın zirvesi ise 14 – 15 Mart 2019 tarihinde Paris’te düzenlenecek. Dünyanın en önemli inovasyon ağına katılabilme, yabancı yatırımcılara sunum yapma fırsatı sunan ve eğitim programları desteği ile 100 bin euroluk fon kazandıran programa başvuru için https://hello-tomorrow.org/startups sayfası ziyaret ediliyor.
Farklı kategorilerdeki deep-tech girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılamak için 2013 yılından beri düzenlenen “Hello Tomorrow Global Challenge”, kazananlara dünya çapından bilim insanlarının yer aldığı inovasyon ağına katılma, fon sahibi olma ve uluslararası eğitim kurumlarında farklı branşlardaki özel programlarla beceri kazandırmaya dayanıyor.
Geçtiğimiz yıl 110 ülkeden 4000 başvurunun yapıldığı yarışmanın kazananları, Hello Tomorrow’un Paris’te düzenlenen zirvesine katılarak dünyanın önde gelen inovasyon ağının bir parçası oluyor. Bu yıl 13 kategoride start-up başvurusu kabul edilecek olan yarışmadan 500 start-up finalist olarak seçilecek.
Hello Tomorrow Türkiye Finalleri ve Zirvesi
Türkiye’de iki senedir faaliyet gösteren Hello Tomorrow Türkiye ise bu sene ülke çapında düzenleyeceği özel yarışma ile Türkiye’den girişimcileri de deep-tech inovasyon ağına katılma hakkı sunuyor. 4 Haziran 2018 tarihinde başlayacak olan “Hello Tomorrow Global Challenge” için başvuran Türk girişimciler, Hello Tomorrow Türkiye Finali için de başvurmuş olacak.
Türkiye’den “sağlık & biyo-teknoloji”, “enerji & çevre”, “IoT, yapay zeka & veri yönetimi”, “gıda ve tarım” olmak üzere 4 kagetoride başvuru yapılması beklenen ve değerlendirmelerin Hello Tomorrow’un bilim insanlarından ve yatırımcılardan oluşan özel jürisi tarafından yapılacağı yarışmanın Türkiye ayağında en iyi 20 start-up seçilecek ve 25 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecek.
Türkiye finalinde seçilen 20 start-up 10 hafta sürecek olan ve aralarında dünyaca ünlü UCLA Anderson School of Management başta olmak üzere alanında öncü kurumlardan 3 aşamalı eğitim programına katılacak. Teknik eğitim, mesleki eğitim ve mentorlük günlerine dayalı programı başarıyla tamamlayarak kategori birinciliğini elde eden 4 start-up seçilerek; bu sene yine Aralık ayında gerçekleştirilecek olan geleneksel “Hello Tomorrow Türkiye Zirvesi”ne katılma hakkının sahibi olacak. Türkiye’nin önde gelen girişimci, yatırımcı ve iş – sanayi dünyasının liderleri ile dünyanın ödüllü deep-tech girişimcilerinin katıldığı Türkiye zirvesinde, kategori birincileri sahnede sunum yapma ve fon kazanma hakkına sahip olurken; 20 finalist ürünlerini stand açarak tanıtım yapma şansı kazanacak. Kategori birincileri ayrıca Mart ayında (2019) Paris’te düzenlenecek olan Hello Tomorrow Global Summit’e katılarak, dünya çapındaki inovatörler, bilim insanları ve yatırımcılara ürünlerini tanıtabilecek. Girişimciler bu sayede küresel platformda görünürlük kazanarak, büyüme fırsatı kazanacak. Yarışma bu sayede Türkiye’den de teknoloji üreten girişimcilerin sayısını artırarak dünya platformunda Türk girişimcilerin görünürlüğünü artırarak, deep-tech girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesini hedefliyor.
Program hakkında bilgi ve önemli tarihleri aşağıda bulabilirsiniz.
- Hello Tomorrow Global Challenge başvuru süreci: 4 Haziran 2018 – 14 Eylül 2018
- Hello Tomorrow Türkiye finalistlerinin ilan edilmesi: 25 Eylül 2018
- Hello Tomorrow Global Challenge top 500’ün ilan edilmesi: 24 Ekim 2018
- Hello Tomorrow Türkiye finalist eğitimleri: Ekim – Kasım 2018
- Hello Tomorrow Türkiye Mentor Günleri: Kasım 2018
- Hello Tomorrow Türkiye Zirvesi – Türkiye’den kazanan girişimcilerin katılımı: Aralık – 2018
- Hello Tomorrow Global Challenge finalistlerin ilan edilmesi: 8 Ocak 2019
- Hello Tomorrow Global Yatırımcı Günü: 13 Mart 2019
- Hello Tomorrow Global Zirvesi: 14 – 15 Mart 2019
Hello Tomorrow Global Challenge’a hangi proje sahipleri başvurabilir?
- Yeni bir teknoloji geliştiren veya mevcut teknolojiye yeni bir inovasyon katkısı sağlayan girişimler
- Bilimsel geçerlilik sahipliği, prototip mevcudiyeti
- Minimum iki kişiden oluşan takım olması
- Projenin büyük bir şirketin bir parçasının olmaması
- Projenin erken aşamada olması
- 15 yıl içerisinde piyasada ekonomik varlığının tahmin edilebilirliği
- Projenin hedeflenen sektörde sosyal veya ekolojik açıdan güçlü bir etki potansiyeli sahipliği.