Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android cihazlar için parmak izi taraması eklemeye hazırlanıyor.

WhatsApp’ın Android 2.19.3 güncellemesi öncesi yayımlanan beta sürümünde, parmak izi kontrolü özelliğinin eklendiği tespit edildi. Money Control tarafından yayımlanan rapora göre, kullanıcıların kimlik gizliliğinin korunması adına ek güvenlik önlemleri uygulamaya eklenecek. WhatsApp geliştiricileri, kullanıcıların kimlik doğrulamalarının daha sağlıklı yapmak adına parmak izi kontrolü sistemine geçecekler.

Konu hakkında resmi açıklama gelmemiş olsa da, yabancı haber kaynaklarının iddiasına göre parmak izi ile biyometrik kimlik doğrulama seçeneğinin uygulama içine ekleneceği konuşuluyor. WhatsApp’ın Hindistan’da uygulama aldığı kişiden kişiye dijital para transferi özelliğinin genele yayılması için bu ek güvenlik önleminin getirileceği konuşuluyor.

Kişiden kişiye para transferi hizmeti WhatsApp Pay için zemin hazırlanıyor olabilir

Halihazırdaki WhatsApp uygulamasında herhangi bir ek güvenlik özelliği bulunmuyor. Kullanıcı güvenliğinin üçüncü parti uygulamalarla sağlandığı WhatsApp’a, biyometrik kimlik doğrulama özelliğinin gelmesiyle birlikte yeni özelliklerin de aktif olması bekleniyor.

Android 2.19.3 güncellemesi öncesi yayımlanan beta sürümünde tespit edilen parmak izi kontrolü özelliği ile WhatsApp, biyometrik kimlik doğrulamasına geçebilir. Money Control tarafından yayımlanan rapora göre, biyometrik kimlik doğrulama yapacak olan ünlü mesajlaşma uygulaması üzerinden kişiden kişiye (P2P – Peer to Peer) para transferi hizmetinin de geleceği söyleniyor.

Money Control tarafından ortaya atılan iddianın ötesinde, WhatsApp yetkililerinin kişiden kişiye para transferi hizmetinin sunulması için ek çalışmalar yaptıkları Bloomberg tarafından da vurgulanmıştı. Facebook’un WhatsApp kullanıcılarının para transferine işlemlerine yardımcı olmak için “token” oluşturmak istediği aktarılmıştı.

WhatsApp ile P2P para transferi yapılması için “stablecoin” geliştiriliyor

Haber kaynakları, şirketin kripto para birimlerindeki dalgalanmalardan etkilenmeyen ve ABD dolarının değerine sabitlenen bir “stablecoin” üzerinde çalıştığı ve ilk olarak Hindistan’da para transferi işlemlerinde test edildiğini aktarmışlardı. Ülkede aylık 210 milyon aktif kullanıcının bulunması ve uygulamanın geniş bir pazara hitap ettiği göz önüne alındığında, WhatsApp’ın Hindistan’a özelinde bir “token” sistemine odaklanması da şaşırtıcı değil.

Şirket 2018 yılında WhatsApp Pay’i yaklaşık bir milyon kullanıcıyla test etmeye başladı. O zamandan bu yana ayda bir milyon işlem gerçekleştirildi.

Uzak Doğu’nun ünlü mesajlaşma uygulaması WeChat ile kıyasıya rekabetteler

WhatsApp’ın mesajlaşma uygulamasına daha fazla güvenlik eklemesinin ardında Uzak Doğu’daki rakibi WeChat karşısında hamle yapmak istemesi de yatıyor. Tencent’in sahibi olduğu Uzak Doğu’nun en ünlü mesajlaşma uygulaması WeChat’a sesli komut desteği sunan dijital asistan hizmeti eklenmek üzere. Bloomberg tarafından yayımlanan raporlarda, WeChat yöneticisi Zhou Jie’nin sözlerine yer verilmiş, “Xiaowei” adlı dijital asistanın Tencent servisleriyle çalışacağı ve kullanıcılara özel hizmetler sunacağı aktarılmıştı.

Dünyanın en kalabalık ülkesi konumundaki Çin’de, yüzde 90’ı aşan oranlarda kullanılan mobil ödeme çözümleri sınırların ötesine geçtiği de biliniyor. Ülkenin en çok kullanılan iki mobil ödeme teknolojisi WeChat Pay ve Alipay, sınır ötesinde de aktif biçimde kullanılmaya başlanmış, Çinli turistler için özel entegrasyon çalışmalarına Kanada’daki 7-Eleven dükkanları da eklenmişti.

 

WhatsApp’ta Kullanılacak Kripto Para Geliştiriliyor