McKinsey & Company, bu yıl sekizincisi düzenlenecek Yeni Nesil Kadın Liderler (Next Generation Women Leaders) etkinliğinin başvurularının başladığını duyurdu.

Gerek şirket içinde gerekse dünya genelinde güçlü kadın liderler yetiştirmeye çalışan ve toplumsal cinsiyet çeşitliliğini teşvik eden McKinsey, akademi ve iş dünyasından genç kadınları Mayıs ayında Paris’te düzenlediği ‘Yeni Nesil Kadın Liderler’ etkinliğine katılmaya çağırdı.

Katılımcıların, kadın liderliğinin önemini keşfettiği ve kendi liderlik becerilerini geliştirdiği 3 günlük atölye çalışmasından oluşan Yeni Nesil Kadın Liderler etkinliği, 24 – 26 Mayıs tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilecek. Etkinlikte yer almaya hak kazanan katılımcılar, sunumlara, grup oturumlarına, tartışmalara ve ağ kurma çalışmalarına katılacaklar. Katılımcılar bu çalışmalarla kişisel ve profesyonel yaşamlarında iz bırakacak liderlik tarzlarını geliştirebilmeleri için destek alırken, hayatta karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden gelebilmeleri için McKinsey’nin problem çözme teknikleri hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak. Katılımcılar aynı zamanda danışmanlık dünyasını keşfederken, McKinsey uzmanlarıyla ve farklı ülkelerden gelen diğer katılımcılarla bağlantı kurabilecek.

Seyahat masrafları McKinsey tarafından karşılanacak olan etkinliğe en geç 2020 yılında mezun olacak üniversite öğrencileri ve 8 yıla kadar deneyime sahip kadın profesyoneller başvurabilecek. Etkinliğe katılabilmek için son başvuru tarihi ise her yıl olduğu gibi Dünya Kadınlar Günü ile aynı tarih: 8 Mart (2019)

Etkinlik hakkında bilgi edinmek ve başvuru için aşağıda verilen internet adresinden yararlanılabilecek:

https://www.mckinsey.com/next-generation-women-leaders/paris

 

‘Kadınların iş hayatında lider olmaları gerektiğine inanıyoruz’

McKinsey Türkiye Ortağı Bengi Korkmaz, McKinsey’nin Yeni Nesil Kadın Liderler etkinliğinin global düzeyde önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’den daha çok üniversite öğrencisinin ve iş dünyasından genç kadın profesyonelin etkinliğe başvurmaları çağrısında bulunan Korkmaz, şunları söyledi:

“Türkiye’de akademi ve iş dünyasında çok iyi yetişmiş, liderlik potansiyeli yüksek genç kadınlar olduğunu biliyoruz. Bu insanların ülkenin geleceğinde önemli roller oynayacağına inanıyoruz. Cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğini destekleyen ve teşvik eden bir kurum kültürümüz var. Global ve yerel düzeydeki araştırmalarımız üst düzey kadın çalışan oranı ile kurumsal performans arasındaki güçlü ilişkiyi çok net ortaya koyuyor. Diğer taraftan bu konunun yalnızca performans motivasyonuyla ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü aynı zamanda insan hakları ve toplumsal boyutu var. O nedenle Türkiye’de de iş ortaklarımıza cinsiyet eşitliğini şirketin ilk 5 stratejik önceliğinden birisi yapmaları yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz. McKinsey olarak kadınların yalnızca iş gücüne katılımını değil, iş dünyasında lider olmaları gerektiği fikrini de güçlü biçimde savunuyoruz.