Kriptometre’nin 3. sezon 4. bölümünün konukları; BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu. Yeni bölümde Millî Takım, yeni nesil oyuncular ile yeni nesil finans konuşuldu.
Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara işlem platformu BtcTurk, Kadın ve Erkek Millî Takımları ana sponsorluğu çerçevesindeki tüm projelerini www.sonukupaolsun.com adresinde sunarken, Kriptometre’de Şenol Güneş’i ağırladı.
Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği, Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu BtcTurk, Ağustos ayında Kadın ve Erkek Millî Takımları ile ‘Ana Sponsorluk’ anlaşması imzalamıştı.
Bu anlaşma ile, millî takım sponsorluğuna imza atan dünyadaki ilk kriptopara platformu olan BtcTurk, şimdi de yeni nesil sponsorluk anlayışı ile hayata geçirdiği birçok projeyi www.sonukupaolsun.com
sitesinde yayınlıyor.
Şenol Güneş Kriptometre’ye konuk oldu
Diğer yandan BtcTurk YouTube kanalında, Ebru Baki’nin moderatörlüğünde her hafta Salı günleri saat 14.00’te izleyici ile buluşan Kriptometre’nin 3. sezon 4. bölümünün konukları; BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu. Yeni bölümde Millî Takım, yeni nesil oyuncular ile yeni nesil finans konuşuldu.
Bitcoin’i ilk kez 4-5 sene önce duyduğunu ve henüz Bitcoin almayı denemediğini belirten Şenol Güneş, “Bitcoin o güne göre çok daha iyi durumda ama emek vererek kazanmak, emek verirken de aldığınızı değerlendirmek lazım. Aklıma yatıyor ama sanal para ile çok ilişkim olmadı, çünkü o konuları biraz geç algılıyorum veya araştırmasını fazla yapıyorum. Her konuda öyleyim, kendi işimde de öyle. Araştırmayı fazla yaparım. İçime sinmesini isteri. Daha önce Beşiktaş kulübünde çalışırken oradaki arkadaşlar söylüyorlardı, ben de ‘nasıl olur’ falan diye düşünüyordum. Öğrenci olduğumuz yıllarda Matematik dersi vardı. Hem Arimetik hem de Uzay Geometrisi diye. Uzay Geometrisi bana biraz daha uzak geliyordu. Cebir tarafı bana çok daha yakındı. Diğerini anlayamazdım. Şimdi bu para konusunda kâğıt para, demir parayı anlıyorsun da ama bu sanal parayı anlayamadım” dedi.
Güneş sözlerine BtcTurk’ün Millî Takımlara sağladığı katma değerden bahsederek devam etti: “BtcTurk federasyona sadece ekonomik olarak değil, heyecan anlamında da büyük katkı sağladı. Biz takımı ailenin parçası olarak görmeye çalıştık. Bunun içerisinde maddi kısım hiçbir zaman ön plana çıkmadı. Tabii ekonomiyi unutmamak lazım, o da hayatın bir parçası.”
Paranın zaman içinde değer kaybetmesine değinen Güneş; “Gençliğimde evimiz, hiçbir şeyimiz yok, ev almak istiyorum. O zaman kooperatif evleri yapılıyor. Bir ev yapılıyordu, o zamanki parayla 140 bin TL. Benim transfer bedelim bile bu parayı karşılamıyor ama aldığım bir para var 40 bin TL, onu da eve koydum. Hiçbir şey bilmiyoruz o zaman. Evde tutuyorum. Ben iki senede paramı alıp, o evi alacağım diye düşünüyorum ama tabi ev değerleniyor. İşte o zaman parayı korumak için buna ihtiyaç varsa yapılmasında fayda var” dedi.
Özgür Güneri: “Enflasyon gelişmiş ülkelerin de sorunu”
BtcTurk olarak, dünyada ilkleri gerçekleştiren marka olma misyonuyla yola devam ettiklerini belirten BtcTurk CEO’su Özgür Güneri; “Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşıyoruz. 7’nci yaşımızı kutladığımız 2020 yılı içinde de 7 kıtada hizmet vermeye başlayarak kriptopara dünyasında global bir oyuncu olduk. Diğer yandan Kadın ve Erkek Millî Takımlarımızın ana sponsoru olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadık. Şenol Hocam da BtcTurk’ün varlık nedenini anlattı. Biz hocamın finansal olarak ortaya koyduğu ihtiyacı görmek için varız ve bunu da Bitcoin ile yapmaya çalışıyoruz. Dünyada merkez bankaları para basıyorlar. Para bastığınızda iki şey olur, ilk etapta bu ekonomi veya gelişim için olumlu olur ama sonrasında paranın değeri düşer. Değer düşmesi demek, enflasyon anlamına geliyor. Bu eskiden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin sorunuydu ama artık gelişmiş ülkelerin de sorunu.”