Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve 5 yıldır kesintisiz devam eden Workup Girişimcilik Programı’nın 10. dönem girişimleri belli oldu.
Bugüne kadar 119 girişimin kabul edildiği, 87 girişimin mezun olduğu program; fintek, yapay zekâ çözümleri, web3, metaverse, blockchain gibi alanlarda faaliyet gösteren, İş Bankası ve iştirakleriyle birlikte iş birliği potansiyeli yüksek 9 yeni girişimle 10. dönemini başlatıyor.
Yeni döneme Abonesepeti, Finso, F-RAY, Hipokid, İnteraktif Kredi, Kaira, Magnus, Memotive ve Paff Studios girişimleri katılıyor.
Programın hibrit olarak sürdürülen 9. dönemi, Haziran ayında yapılan Demo Day etkinliği ile tamamlanmıştı. Yeni dönemde de hibrit bir çalışma düzeni ile sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi dönem dönem fiziki olarak da buluşacak.
4 ay süren program, girişimlerin hızlanmalarına yardımcı oluyor
Girişimlerin hızlanmalarına yardımcı olan Workup Programı’nın 10. döneminde girişimler, Hackquarters yürütücülüğünde ve Kolektif House ev sahipliğinde 4 ay boyunca alanında uzman mentorlar, banka iştirakleri, ekosistem temsilcileriyle bir araya gelecek.
Workup.ist internet sitesi üzerinden başvuruların yıl boyunca açık olduğu programa dahil olacak girişimler, sunumlarının ardından Workup takımı ve mentorların değerlendirmeleriyle belirleniyor.
Programa kabul edilmelerinin ardından girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar birebir görüşmelerle tespit ediliyor. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program hazırlanıyor.
İş birliği ve mentorluktan yatırım imkânlarına erişime kadar çok yönlü destek
Programda kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda eğitim, ücretsiz bulut ve sunucu kullanım hakkı gibi destek paketleri sunuluyor.
Girişimlere bu süreçte ayrıca, İş Bankası Grubu iştirakleri başta olmak üzere iş birliği ve yatırım imkanlarına erişim fırsatları, yurt içi ve yurt dışı fiziki ve online etkinliklere katılım hakkı, basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma olanağı da sağlanıyor.
Workup girişimleri, program boyunca Kolektif House Levent’te ofis desteğinin yanı sıra yerli ve global çok sayıda iş ortağının startup’lara yönelik çözüm ve hizmetleri için ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkına sahip oluyor.
Workup Programı 10. dönemine seçilen 9 girişim
Abonesepeti: Kullanıcıların aboneliklerini başlatma, yönetme, sonlandırma ve daha fazlasını yapmasına yardımcı olan bir abonelik yönetim platformu.
Finso: Tüketici kredilerini dijitalleştirerek, son kullanıcıların fiziki mağazalarda ve e-ticarette alışverişlerini tamamlamasını sağlayan yazılım.
F-Ray: Halka açık veya halka kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yaparak, finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiren girişim.
Hipokid: Çocuk aktivitesi arayan ailelerle bu aktiviteleri sunan kurum ve kişileri buluşturan dijital pazaryeri.
İnteraktif Kredi: Borç alacak ilişkisi içerisindeki tarafların geri ödeme gücünün tespit edilmesi, vadelerin ve limitlerin belirlenmesi konusunda yeniden bir güven skoru oluşturarak kullanıcılara yapay zekâ tabanlı karar desteği için finansal raporlar sunan yazılım.
Kaira Network: Web 3.0 toplulukları için çoklu zincir, merkezi olmayan, kullanıcıların sosyalleşirken sansürden korkmadan etkileşim kurmalarına, içerik oluşturmalarına ve token ödülleri kazanmalarına olanak tanıyan sosyal ağ girişimi.
Magnus: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu sunarak yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlayan platform.
Memotive: Çalışanlarının deneyimlerini iyileştirerek motivasyon ve bağlılıklarını artırmak isteyen kurumsal şirketler için temas noktalarını dijitalleştiren ve tek platforma toplayan uygulama.
Paff Studios: Blok zinciri dünyası için geliştirilen Paff SDK çözümü ile çok kısa sürede yeni nesil blok zinciri ürünler geliştirilmesine olanak sağlayan platform.