Akbank LAB tarafından Avalanche teknolojisiyle düzenlenen Akbank ReFi Hackathon başladı. Hackathon’un ilk gün özetini haberimizde bulabilirsiniz.
AKBANK Avalanche iş birliğiyle Türkiye’de bir banka tarafından blockchain üzerinden düzenlenecek ilk hackathon olan ‘Akbank ReFi Hackathon” başladı.
Akbank LAB, bu sene odağını daha da derinleştirerek “Onarıcı Finans” teması ile her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği hackathonlara bir yenisini daha ekledi. 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleşecek olan hackathon, açılış konuşmaları ile start verdi. Akbank ReFi Hackathon’da yarışacak ekiplerin; yeni bir ekonomi tasarlayacak, insanın ve dünyanın onarım sürecini başlatacak fikirlerini 48 saat içerisinde Avalanche platformu üzerinde geliştirmesi bekleniyor.
Akbank ReFi Hackathon’a gelen başvurularda çoğunluğu, üniversite öğrencileri ve bu alanda projeler geliştiren genç profesyoneller oluşturduğu açıklandı. Özellikle üniversitelerin blockchain kulüplerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, finalist takımlar arasında 7 şehirdeki 23 farklı üniversiteden katılımcılar da yer aldı. Yapılan değerlendirme sonucu 19 takımdan toplam 80 kişi hackathon’da yarışmaya hak kazandı.
30 Eylül’de Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleşen hackathon, açılış konuşmaları ile renklendi!
Açılış konuşmalarının ardından, seçilen 19 takım çalışmalarına başladı. Ekiplerin, yeni bir ekonomi tasarlayacak, insanın ve dünyanın onarım sürecini başlatacak fikirlerini 48 saat içerisinde Avalanche platformu üzerinde geliştirmesi bekleniyor. 2 Ekim günü gerçekleştirilecek finalde, en başarılı 3 ekip jüri değerlendirmesi sonucunda sırasıyla 100.000 TL, 60.000 TL ve 40.000 TL’lik ödüllerin sahibi olacak.
Birbirinden değerli jüri üyeleri arasında BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce’nin bulunduğu hackathon’da, blockchain ekosisteminden Avalanche Foundation Yöneticisi Aytunç Yıldızlı ve Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Selim Kender; etki ekosisteminden ise Purpose-Sustainable Ideas Kurucusu Dilek Bil de yer alacak.
30 Eylül – 2 Ekim arasında Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleşecek olan hackathon’un açılış konuşmalarını twitter hesabımız üzerinden sizlerle paylaşmıştık.
Akbank ReFi Hackathon’un ilk gün özetini aşağıda bulabilirsiniz.
#AkbankLAB tarafından, #Avalanche teknolojisiyle düzenlenen Akbank ReFi Hackathon yarışması için birlikteyiz.
30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Sabancı Center’da gerçekleşecek olan hackathon’da, #blockchain tabanlı yenilikçi fikirler yer alacak. #AkbankReFiHackathon pic.twitter.com/H9aIIxjER6— FinTechTime 🚀 (@fintechtime) September 30, 2022
AKBANK ReFi Hackathon Başladı
Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleşen Akbank ReFi Hackathon’un açılış konuşmasını AKBANK Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal gerçekleştirdi.
Burcu Küçükünal, “Bu yıl bizim için çok özel ve farklı. Yıllardır hayata geçirdiğimiz hackathon’lara bir yenisini ekledik ve temamızı “Onarıcı Finans” olarak belirledik. Akbank olarak onarıcı çözümler bulmaya yönelik çalışmalara farkındalık artırmak ve etki ekosistemi ile bir araya gelerek güzel bir kıvılcım başlattığımızı düşünüyoruz. Üç günün sonunda çıkacak fikirlere inanıyoruz. Finans alanının etki yaratacak ve dönüşüm başlatacak fikirlerin Akbank ReFi Hackathon’da hayat bulacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.
#Akbank Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal, açılış konuşması için sahnede.
“Onarıcı Finans” teması ile gerçekleşen ‘#AkbankReFiHackathon’, #Avalanche ağı iş birliği ile Türkiye’de bir banka tarafından #blockchain ağı üzerinde düzenlenecek ilk hackathon” pic.twitter.com/NU9mC9bzDS— FinTechTime 🚀 (@fintechtime) September 30, 2022
AKBANK Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal’ın ardından sahneye gelen Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Selim Yüksel ise Akbank LAB çalışmaları konusunda bilgi verdi ve günün akışı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Selim Yüksel, “Akbank LAB olarak kendimizi MVP (Minimum Viable Product) fabrikası olarak adlandırıyoruz. AKBANK içerisinde bazı kısa yollarımız var, geleneksel iş yapan ekiplere göre bize verilen etki üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Akbank LAB olarak, bankaların çok hızlı değişen teknoloji ve müşteri beklentileri nedeniyle kendilerini sürekli geliştirmesi ve güncellemesi gerektiğine inanıyoruz. Bugüne dek kırkın üzerinde çalışma yaptık. İkinci şapkamız ise inovasyon üzerinedir. Akbank’ta tüm çalışanlar inovasyon süreçlerine dahil edilir. İnovatif bir proje fikri olan tüm Akbanklılar fikirlerini bizlerle paylaşır. Akbank LAB olarak biz de de bu fikirleri hayata geçirebilmek için çalışır ve inovasyonun bankamız kültürünün ayrılmaz bir parçası olmasını sağlarız. Tüm bunların yanında lokal ve global girişimcilik ekosistemi ile yakından iletişim kuracak etkinlik ve programları hayata geçiririz” açıklamasını yaparak inovasyon çalışmalarının örneklerini bizlerle paylaştı.
#AkbankLAB İnovasyon Merkezi Müdürü Selim Yüksel, Akbank LAB çalışmaları, sektördeki konumları ve #AkbankReFiHackathon akışı konusunda bilgi vermek için sahnede.
Hackathon’da, #ReFi, #Blockchain, #Fintech alanlarında, yeni bir ekonomi tasarlayacak inovatif fikirler yarışacak. pic.twitter.com/VGMsTgqSWb
— FinTechTime 🚀 (@fintechtime) September 30, 2022
Selim Yüksel’in ardından, Avalanche Foundation Yöneticisi Aytunç Yıldızlı ile Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Selim Kender konuşmalarını gerçekleştirdi.
Avalanche Foundation Yöneticisi Aytunç Yıldızlı, Avalanche’ı, Avalanche mimarisini ve Avalanche üzerinde yapılabilecekleri örnekler eşliğinde aktardı. Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Selim Kender ise Avalanche platformu üzerindeki Ava Labs ürünlerini bizlerle tanıştırdı.
#AkbankReFiHackathon, açılış konuşmaları ile sürüyor.
Avalanche Foundation Yöneticisi Aytunç Yıldızlı ile Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Selim Kender, Avalanche ağı ve Ava Labs projeleri konusunda katılımcıları bilgilendiriyor. @avalanche_tr @refi_turkiye pic.twitter.com/jQ8jcBEri6— FinTechTime 🚀 (@fintechtime) September 30, 2022
Akbank ReFi Hackathon’da en son olarak sahneye İmece Yönetim Kurulu üyesi Buğra Çelik geldi. Çelik, ReFi hareketinin çıkış amacını bizlerle paylaştı ve günümüzdeki ekonomiyi dönüştürme gücüne dikkat çekti.
Buğra Çelik “Dünyada yaşadığımız krizlerin çıkış yolu olabilecek müdahalelere baktığımızda elimizdeki en iyi koordinasyon aracı olan internet, yeni bir evreye giriyor. Bu da insanı ve doğayı onaran yeni bir finans modelini mümkün kılıyor. Regenerative Finance, kısaca ReFi Türkçesiyle Onarıcı Finans, alanında dünyada yeni ivmelenen küresel bir hareket var ve Türkiye’nin de bu alanda öncü olabileceği bir potansiyeli bulunuyor” açıklamasını yaptı.
#AkbankReFiHackathon’un son açılış konuşmasında ReFi Türkiye programının detayları paylaşılıyor.
imece Yönetim Kurulu üyesi Buğra Çelik, #ReFi Türkiye çalışmaları ve ReFi hareketi konusunda katılımcıları bilgilendiriyor.@refi_turkiye pic.twitter.com/wjKfdIES8Z— FinTechTime 🚀 (@fintechtime) September 30, 2022
30 Eylül – 2 Ekim arasında Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleşecek olan hackathon’un açılış konuşmalarının ardından ekipler çalışmaya başladı. Hackathon’a katılan ekiplere başarılar dileriz.