VeVentures Şirketler Topluluğu, 2022 yılında sürdürdüğü faaliyetlerini “2022 Yıl Sonu Değerlendirme Raporu” ile paylaştı.

Geçtiğimiz yıl yapılan önemli yatırımların kısa sürede gruba fayda sağlayacağı öngörülen raporda 2023’te yeni girişimlerle birlikte istihdama da katkı sağlanacağına dikkat çekildi.

Enerji, gemicilik, mühendislik, fintek, bilişim, ödeme hizmetleri ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren grup şirketleri ile büyümeye devam eden VeVentures Şirketler Topluluğu, 2022 Yıl Sonu Değerlendirme Raporunu yayınladı. VeVentures Şirketler Topluluğu bünyesinde kurulan, satın alınan ve hizmet kapsamı genişletilen şirketler hakkında önemli adımların kaleme alındığı raporda, grubun gelecekteki hedef ve planlarına da yer verildi.

 

“Zorlu koşullarda doğru hamleler yaptığımıza inanıyoruz”

Dünyanın farklı ülkelerine hizmet ihracatı yapan VeVentures’in yılsonu itibariyle yurt içi ve yurt dışında 250 kişiye istihdam sağladığını hatırlatan VeVentures Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Vural, “2022 yılı bizim için gerçekten dolu dolu geçti. Farklı sektörlere temas ettiğimiz ve özellikle sanayi ve fintek alanında yatırım yaptığımız bir yıl oldu. Dünya genelinde pandemiyle beraber ekonomik anlamda zor geçen seneler yaşansa da, koşullar kapsamında doğru hamleler yaptığımıza inanıyoruz. Yatırıma iştahlı bir şirket topluluğu olarak hem grup şirketlerimizde hem de ortaklık yaptığımız şirketlerde hedeflerimize doğru ilerliyoruz” dedi.

 

“11Industry ile Türkiye İhracat Onur Listesi’nde yer aldık”

VeVentures bünyesindeki iki kritik firmanın topluluk adına oldukça değer katan ve yetenek geliştiren hamlelerinin olduğunu söyleyen Vural, toplulukta yer alan markaların aksiyonlarını şu şekilde belirtti: “Enerji ve mühendislik alanında 11Industry firmasının satın alımını yaparak farklı ülkelerdeki projelerde adımızı duyurmaya başladık. Proje başarılarının yanı sıra bu firmamız ile Türkiye İhracat Onur Listesi’nde 138. Sırada yer almanın haklı gururunu yaşadık. Bir diğer şirket olan Vemarine Enerji isimli şirketimiz için açtığımız Yalova fabrikamız ve motor bakım atölyemiz bizi son derece heyecanlandırdı. Önemli adımlar attığımız bir diğer şirketimiz ise Vepara Elekronik para ve Ödeme Hizmetleri oldu. 2022 yılı itibariyle Vepara’da ödenmiş sermayemiz 32 milyon 450 bin TL’ye ulaştı. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından aldığımız ‘Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu Faaliyet İzni’ ile bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırarak Bankalararası Kart Merkezi üyelik başvurumuzda bulunduk. Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği üyeliğimizi de tamamlayarak, Mastercard ve Troy Ön Ödeme Kartları vermek üzere anlaşmalarımızı gerçekleştirdik. Kredi kartı ödemelerinde aracılık hizmetimize 2023 Ocak ayı bitmeden başlıyoruz.”

 

“Türkiye’deki ilk 100 ihracat firması arasına girmeyi hedefliyoruz”

Yeni dönemdeki holdingleşme planlarının altını çizen  Vural, topluluk bünyesindeki çalışan sayısının da 400’e çıkacağını ifade etti. Yayımlanan rapor bünyesinde yer alan topluluğun hedeflerine değinen Vural, “VeVentures Şirketler Topluluğu çok kısa sürede önemli işlere imza attı. Bu başarı bünyemizde çalışan ekip ve yöneticilerimizin ortak başarısıdır. Her sektörde alanında uzman kadrolarımızın oluşturduğu hizmet kalitesi gelecekteki hedeflerimizin gerçekleşmesinde önemli rol oynayacaktır. VeVentures’i holdingleştirme düşüncemiz önceliklerimiz arasında. Tabi bunun yanında farklı sektörlere atılımımızı sürdüreceğiz. Vetarım bünyesinde kurduğumuz kendi arazisinde yetişen ‘Phellos’ marka zeytinyağları raflarda yerini almak üzere. Bu sene temas ettiğimiz inşaat sektöründe de orta vadede markalı konut projelerine girmeyi hedefliyoruz. Vemarine Enerji ve 11Industry şirketlerinin cirolarını da önümüzdeki sene 3 katına çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’deki ilk 100 ihracat firması arasına girme hedefimizi koruyoruz” açıklamasında bulundu.