Son 4 yılın en hızlı büyüyen Fintek şirketi olan Finartz, başta EMVCO sertifikalı 3D Secure 2 ürünü olmak üzere yenilikçi altyapı çözümleri ile 2023’te yurtdışına açılıyor.
Özellikle pandemi dönemiyle birlikte büyük oranda artış gösteren internet alışverişleri, kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi sorunları da beraberinde getirince ödeme işlemlerinde iki veya daha fazla faktöre dayalı kimlik doğrulama sistemini uygulamak gerekli hale geliyor. Bu sistemin mevcut güvenlik sorunlarını azaltması beklenirken, satın alma süreçlerini uzattığı için kullanıcı tarafından alışveriş iptallerinin yaşanmasına neden olduğu gözlemleniyor.
Kullanıcıların hızlı bir şekilde alışverişlerini tamamlamak isterlerken önlerine çıkan kimlik doğrulama adımlarından memnun olmaması sebebiyle birçok işyeri de 3D Secure işlemlerini uygulamakta çekiniyor. Nakitsiz toplum için inovatif çözümler vizyonu ile kurulan ve dijital ödeme alanında işlerini geliştirmek isteyen firmalar için önemli bir iş ortağı haline gelen Finartz, EMV 3D Secure altyapısıyla kurumlar ile müşteriler arasında pürüzsüz ve güvenilir bir ödeme köprüsü kuruyor.
Finartz’ın SecureArtz markası altında sunduğu EMV 3D Secure altyapısı, sahip olduğu risk hesaplama teknolojisi ile kullanıcının geçmiş hesap hareketlerinden risk skorunu hesaplayarak ek bir kimlik doğrulama adımına ihtiyaç duymadan kullanıcının hem güvenli hem de akıcı bir satın alma işlemi gerçekleştirmesini sağlıyor. Finartz, bu teknolojide tek otorite kuruluş EMVCo’dan 71 şirket içerisinde 3 ayrı ürünle sertifika alan ilk Türk şirketi olarak uluslararası bir başarıya imza atarken, Türkiye’yi finans teknolojilerinde yazılım ihraç eden bir konuma taşıma hedefini bu yıl gerçekleştiriyor.
EMV 3D Secure geçişi, Türkiye’yi Avrupa’da ve dünyada öncü bir konuma taşıyor.
Güncel bilgilere göre, Türkiye’de kartlı e-ticaret ödemelerinde gerçekleştirilen kimlik doğrulama işlemlerinin %70’i Finartz yazılımları aracılığı ile yapılıyor.
Bu oranın içerisinde EMV 3D Secure altyapısının payı her geçen gün artmakla birlikte işlemlerdeki başarı oranının %90 seviyesine geldiği görülüyor. Bu sayede Türkiye, var olan birçok dünya ekosisteminden önce bu teknolojiye geçiş sağlamakla birlikte bu ekosistemlere yazılım ihraç etmeye başlıyor. Bu da ülkemizin fintek sektörü için dönüm noktalarından biri haline geliyor.
SecureArtz markası altında ödeme güvenliği alanındaki global güvenlik sertifikalı ürünlerle ve PayArtz markası altında öne çıkan e-para ürünleriyle hedef pazarlarından ilki olan Doğu Avrupa’ya yazılım ihraç etmeye hazırlanan Finartz, 2023’te yoğun bir yurtdışı gündemine sahip.
Fintek sektöründe beklentilerin büyük olduğu bu yılda, dünya çapında yaygınlaşacak olan güvenli işlemlerin başarı oranlarının da %95 seviyelerine ulaşması öngörülüyor.