Finansman sektörünün oyun kurucusu olma hedefiyle yola çıkan Fair Finansman A.Ş.’nin Genel Müdürü Özberk Çetinkaya oldu.
Finansman sektöründe yenilikçi ve fark yaratma hedefiyle yola çıkan Fair Finansman’ın Genel Müdürü, sektörün tecrübeli isimlerinden Özberk Çetinkaya oldu. Şirketin kuruluş ve faaliyet lisanslama süreçlerinin başından itibaren yapılan çalışmalara yön veren Özberk Çetinkaya, önümüzdeki dönemde şirketin büyüme sürecine liderlik edecek.
Özberk Çetinkaya kimdir?
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu olan Özberk Çetinkaya kariyerine başladığı uluslararası denetim ve danışmanlık firması PwC’de uzun yıllar finansal hizmetler sektöründe banka ve finans sektörü şirketleri denetimlerinde sorumluluklar üstlenmiştir. 2014 yılında Deutsche Bank Türkiye’de görev alan Çetinkaya, sonrasında 2019 yılına kadar Pwc Denetim Hizmetleri Direktörü olarak farklı projelere liderlik etmiştir. 13 yıl boyunca PwC içerisinde denetim hizmetlerinin yanında muhasebe danışmanlığı, birleşme-satın alma, bono ihraç program kurulumu, uyum ve dönüşüm gibi danışmanlık projelerinde de farklı rollerle etkin sorumluluklar üstlenmiştir. 2019-2022 yılları arasında Turkcell Finansman A.Ş.’de Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Çetinkaya, finans fonksiyonunun yanında kredi operasyon ve tahsilat süreçlerine de liderlik etmiştir. Şirketin yeniden yapılanmasında önemli roller üstlenerek özellikle altyapı ve sistem dönüşümlerinde ciddi katkılar sunmuştur. Turkcell Finansman sonrası Magdeburger Sigorta’da CEO’luk görevi üstlenen Çetinkaya, kuruluş ve lisanslama süreciyle birlikte Fair Finansman yönetim ekibine dahil olmuştur.
Finansman Sektörü dijitalleşerek büyüyecek
Banka dışı finans sektörünün yeni bir oyuncusu olarak pazarda önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Çetinkaya, müşterinin ihtiyacı anında yeterli alternatif çözümler sunan ve bununla beraber özellikle adil fiyatlama ile hızlı ve pürüzsüz dijital süreçler oluşturmanın sektörde önemli bir dinamizm yaratacağını vurguluyor. Özellikle sektörün yerleşik oyuncuları vasıtasıyla finansal ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken başta bireysel müşteriler olmak üzere tüm potansiyel müşterilere adil ve yenilikçi çözümler sunmanın öncelikleri olacağını belirtiyor. Diğer taraftan satıcı anlaşmaları ile oluşturulacak marka ağları sayesinde işletmelere, müşteri kazanımı ve ciro artışının yanında özellikle fonlama maliyetlerinin arttığı dönemlerde finansman çözümü ile hızlı nakit girişi sağlamanın önümüzdeki dönemde sunacakları öncelikli faydalardan olacağını vurguluyor.
Grubun, Fair Finansman öncesi uzun yıllardır Varlık Yönetimi, Alacak Yönetimi, Teknoloji, Yazılım, Telekom gibi sektörlerde önemli tecrübeleri bulunmakta. Hali hazırda devam eden iş kollarının yanında yine Grup şirketlerinden Fintlix Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde lisans alma sürecinde. Diğer taraftan Grubun uzun yıllardır yatırım yaptığı teknoloji ve yazılım gücü sayesinde finansal teknolojiler ekosisteminin de temelleri atılmış durumda. Bu sayede oluşturulan teknoloji odağı ile, Finansman, Ödeme Hizmeti ve Elektronik Para ve Varlık Yönetim Şirketlerinin oluşturduğu sinerji sayesinde kredilendirme süreçlerinde uçtan uca dijital akışlarla müşterilerini öncelleyerek ayrıcalıklar sunuyor olacak. Fair Finansman ve Adil Varlık Yönetimi şirketlerinin Yönetim Kurullarında aynı zamanda Finansal Kurumlar Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Ali Emre Ballı ile yakın döneme kadar BDDK’da Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Murat Yönaç yer almaktadır.