Trend Micro, yapay zeka destekli bilgisayarların ve üretken yapay zeka kullanımındaki artış nedeniyle artan güvenlik risklerini ele almak ve tüketicileri güvende tutmak için ürün ve çözümlerinde çeşitli yenilikler yapmayı planlıyor.

Yapay zekanın beraberinde getirdiği benzersiz fırsatları ve riskleri ele almak üzere tasarlanan Trend Micro’nun yeni stratejileri, tüketicilerin yapay zeka kullanımından ya da yapay zeka suistimalinden zarar görme riskini azaltmayı ve yapay zeka uygulamalarını güvenle kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Yapay zeka teknolojisini uzun zamandır ürünlerinde kullanan ve birçok yenilik yapan Trend Micro, deneyimlerini aktarmaya ve yenilikler yapmaya devam edecek.

 

Yapay zeka, tüketicilere birçok açıdan benzeri görülmemiş imkanlar sunuyor ancak siber saldırganlara da tespit edilmesi zor kimlik avı ya da deepfake videolar gibi taktiklerle daha etkili siber saldırılar gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Ayrıca yapay zeka uygulamaları, gerekli önlemler alınmadığında tüketicilerin istemeyerek ya da bilmeden yanlış yönlenmelerine ya da özel bilgilerini ifşa etmelerine neden olabilecek potansiyel güvenlik riskleri taşıyor.

 

Trend Micro Kurucu Ortağı ve CEO’su Eva Chen, “Üretken Yapay Zeka, yenilikçi çözümler geliştirmek ve zamana ayak uydurmak için dijital tehditleri anlama konusundaki köklü geçmişimizi kullanmamızı gerektiren bir altyapı değişimini temsil ediyor. Bireysel tüketicilerden dünyanın en büyük kuruluşlarına kadar her kullanıcının yapay zeka ve yapay zeka bilgisayarlarının tüm potansiyelinden güvenli ve emin bir şekilde yararlanabilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yapay zeka özellikli bilgisayarlar, kendilerine güç veren nöral işlem birimleri (NPU’lar) sayesinde tüketicilerin gelecekte yapay zeka uygulamalarını nasıl kullanacakları konusunda bir başka değişimi de temsil ediyor. Tüketiciler artık yapay zeka uygulamalarını cihazlarında yerel olarak kullanabilecek. Bu, yapay zeka uygulamalarını bulutta işlenmek üzere verilere erişmek veya göndermek zorunda kalmadan yüksek hızda ve daha üst düzeyde gizlilikle kullanabilmeleri anlamına geliyor. Bu ek bilgi işlem gücü, Trend Micro’nun bulut ortamında kullanılabilen yapay zeka yeteneklerinden bazılarını cihazlar üzerinde kullanıma sunması ve yapay zeka bilgisayarlarının sunduğu verimlilik ve veri gizliliği avantajlarından yararlanan yeni özellikler sağlaması için de bir fırsat sunuyor.

Trend Micro, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren tüketicileri yapay zeka ile ilişkili tehditlerden korumak ve hem mevcut hem de yeni ürün ve hizmetlerde yapay zekadan daha iyi faydalanmaları için tasarlanmış çözümler sunacak:

  • Yapay Zeka Uygulama Koruması: Yapay zeka uygulamalarına müdahale edilmesine, yapay zeka uygulamasının kötü niyetli girdilerle bozulmasına ve yapay zeka uygulamalarının hassas verilere yanlışlıkla veya kötü niyetle erişmesinin önlenmesine karşı koruma sağlayan özellikler.
  • Kötü Amaçlı Yapay Zeka İçeriklerine Karşı Koruma: Tüketicileri yapay zeka tarafından oluşturulan veya yapay zeka tarafından değiştirilen kötü amaçlı içeriklerden koruyan çözümler.
  • NPU destekli Siber Güvenlik Özellikleri:  Ek işlem gücünden yararlanan yapay zeka özellikli bilgisayarlar için tasarlanmış çözümler.

 

Yapay zeka tehditlerinin önemine bir işaret olarak MITRE, yapay zeka varlıklarıyla ilişkili riskleri değerlendiren ATLAS (Adversarial Threat Landscape) matrisini kullanıma sundu.  Trend Micro, tüketici kullanım durumları için uygun olan yerlerde yetkinliklerini bu matrisle eşleştiriyor.