Colendi Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Çetinkaya ile Fintechtime Haziran sayısı için gerçekleştirdiğimiz özel röportaj yayında.

Colendi Menkul Değerler, Türkiye’nin en önde gelen dijital finans platformlarında yer alıyor. Yeni uygulaması Colendi Trader ile yatırımcılara eksiksiz hizmetler bütünü sağlamayı başaran Colendi Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Çetinkaya ile bir araya gelerek gelecek planlarını konuştuk.

Geleneksel bir menkul değerler şirketinin yatırımcılara sağladığı tüm hizmetlerin yanı sıra, entegre finans ve dijitalleşmenin getirdiği tüm fırsatları kullanarak pratik ve hızlı bir şekilde; yatırımcısı neredeyse, orada hizmet veren Colendi Menkul Değerler, Türkiye’nin en önde gelen dijital ödeme platformlarında yer alıyor. Tüm bu yeteneklerine şimdi de Colendi’nin büyük dil modelleri alanındaki uzmanlığı ile yatırımcılara finansal danışmanlığın yanında otomatize işlem seçeneği sunma becerisini de ekledi. Colendi Trader ile yatırımcılara eksiksiz hizmetler bütünü sağlamayı başaran Colendi Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Çetinkaya ile gelecek planlarını konuştuk.

 

Teknolojinin gücü ve finans dünyasında sunduğunuz hizmet kapsamı ile sektörde önemli bir fark yarattınız. Colendi Menkul Değerler’in yeni mobil uygulaması Colendi Trader hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu uygulama trader’ları ve yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Colendi Menkul Değerler olarak, yatırımcılarımıza en iyi hizmeti sunmaya ve yatırım deneyimlerini geliştirmeye her zaman önem veriyoruz. Entegre finansal hizmetlerimizle finansal araçlara erişimi tabana yayıyoruz. Şimdi de kapsamı daha da büyütüp Colendi Trader ile yatırımcılarımızın tüm ihtiyaçlarını çözecek bir yapıya kavuştuk. Bu kapsamda, traderlar ve yatırımcılar için özel olarak tasarlanmış yeni bir mobil uygulama geliştirdik. Bu uygulama, kullanıcı dostu arayüzü, gelişmiş analiz araçları ve gerçek zamanlı piyasa verileri ile yatırımcılara daha fazla kontrol ve esneklik sağlayacak.

 

Mevcut mobil uygulamalardan farkı nedir?

Colendi Trader, Colendi Menkul Değerler’in sunduğu tüm yatırım ürünlerine ve hizmetlerine erişim sağlayacak. Kullanıcılar, hisse senedi, fon ve diğer yatırım araçlarını kolayca alıp satabilecek, piyasa trendlerini takip edebilecek ve yatırımlarını anlık olarak kontrol edebilecek. Ayrıca, uygulamamızda yer alan gelişmiş analiz araçları ile yatırımcılar daha bilinçli yatırım kararları verebilecek. Yapay zeka entegrasyonu ile yatırımcılara, profil ve portföylerine göre öneriler ve otomatize işlem seçenekleri sunacağız.

 

Harika, eminim bu satırları okuyanlar ne zaman kullanmaya başlayacaklarını da merak ediyorlar.

Colendi Trader uygulamamızı haziran ayı içerisinde kullanıma açmayı planlıyoruz. Uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebileceksiniz. Colendi Menkul Değerler mobil uygulaması Colendi Trader, yatırımcıların yatırım deneyimlerini geliştirmeye ve yatırım hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak bir uygulama olarak tasarlandı. Bu uygulamayı kullanarak, yatırımcılar piyasaları daha yakından takip edebilecek, daha bilinçli yatırım kararları verebilecek ve yatırımlarını daha kolay yönetebilecek. Colendi Menkul Değerler olarak, yatırımcılarımıza en iyi hizmeti sunmaya ve yatırım deneyimlerini geliştirmeye her zaman devam edeceğiz.

 

Biraz da son dönemlerin popüler konusu olan halka arzlardan bahsetmek isterim. Siz de oldukça etkinsiniz ve yatırımcılarınıza bu alanda da hizmet veriyorsunuz. Eminim yatırımcılarınız da ilgi gösteriyordur.  

Son dönemde tamamladığımız halka arz ve VİOP yetkileri, Colendi Menkul Değerler için önemli bir dönüm noktası. Halka arzlar son bir senede Türkiye’de oldukça popüler bir yatırım alanı oldu. Sizin de belirttiğiniz gibi Colendi Menkul Değerler de özellikle son birkaç halka arzda iletilen talep sayısı ile öne çıkan aracı kurumlardan biri haline geldi. VİOP lisansı almamız, müşterilerimize vadeli işlem sözleşmeleri (VİOP) gibi yeni yatırım araçları sunmamızı da mümkün kıldı. VİOP, yatırımcılara hem getiri elde etme hem de riskten korunma imkânı sunuyor. Bu sayede, müşterilerimize daha kapsamlı bir yatırım çözümü sunabiliyoruz. Bu işlemler sayesinde şirketimiz sermaye yapısını güçlendirdi ve yatırım kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Bu gelişmeler ışığında, Colendi Menkul Değerler’in önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşlarından biri haline geleceğine inanıyoruz.

 

Son olarak, kredili işlem yetkisi aldığınızı da öğrendik, kredi talebi konusunda sizin gibi dijital öncelikli kurumlarda rekabet avantajı yaratıyor mu?

Hisse senedi yatırımcısı, kredi maliyetleri son dönemde yüksek de olsa, beklentili piyasalarda zaman zaman krediye ihtiyaç duyuyor. Kurum olarak bu talebi karşılayabilmek özellikle kredi imkânı olmayan rakiplerimizden bizi olumlu yönde ayrıştıracaktır. Yatırımcıların tercihlerinde daha kapsayıcı ürün ve hizmet çeşitlerinin her zaman karşılık bulacağını düşünüyorum.