İdeallerini gerçekleştirmek ve vizyonlarını gerçeğe dönüştürmek isteyen kadın girişimcileri destekleyen EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurular açıldı.

Türkiye’de sekizinci yılına giren EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurular, 15 Ağustos 2024’e kadar EY Türkiye web sitesi  üzerinden yapılabilecek.

Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri şirketi EY (Ernst & Young)’ın düzenlediği Girişimci Kadın Liderler Programı 2024 dönemi başvuruları açıldı. İşlerini büyütme hedefi ve gelişim potansiyeli olan girişimci kadınları bir araya getirerek uluslararası pazarlara açılma, rekabet avantajı sağlama ve uzun vadeli değer yaratma gibi konularda destek olmayı amaçlayan programa başvurular 15 Ağustos 2024 tarihine kadar EY Türkiye web sitesi üzerinden yapılabilecek.

EY Türkiye, Girişimci Kadın Liderler Programı ile bugüne kadar toplam 70 kadın girişimciye destek verdi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de EMEIA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika) genelinde düzenlenecek EY Girişimci Kadın Liderler Programı, katılımcılarına eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking (ağ oluşturma) alanlarında destek sunuyor. Tamamen ücretsiz olan bu program ile bağımsız bir jüri tarafından seçilecek kadın girişimcilerin, iş dünyasının başarılı liderlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilecekleri bir ağa katılmalarına, geniş ve kapsamlı EY kaynaklarına erişmelerine, şirketlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilmelerine imkân sağlanıyor.

 

Girişimci kadınlara dünyaya açılma fırsatı

Dünyaya açılmak isteyen girişimci kadınları EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurmaya davet eden ve programın Türkiye liderliğini yürüten EY Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı, Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso, program hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Girişimci kadınlar dünyanın her yerinde çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor ve potansiyellerini ortaya çıkarmakta güçlük yaşayabiliyor. EY olarak; Girişimci Kadın Liderler Programı ile değişim ve dönüşüm içinde yolunu bulmaya çalışan kadın girişimcilere stratejik konularda yeni bir bakış açısı sunarak, potansiyellerinin tamamını ortaya çıkarabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın girişimcilerin iş dünyasında son derece kritik bir rol oynadıklarının bilinciyle, özellikle Türkiye’de desteklenmelerinin ülkemiz için önemli bir sosyal ve ekonomik gelişim potansiyeli sağladığına inanıyoruz. Kadın girişimcileri cesaretlendirmeyi ve büyüme yolunda desteklemeyi hedeflediğimiz bu programla Türkiye’nin gelişimine sağladığımız katkıları da artırmayı hedefliyoruz.”

 

Programa katılmaya hak kazanan kadın girişimcilere sağlanan olanaklar

  • Başarılı girişimcilerin ve iş liderlerinin dahil olduğu prestijli bir ağın parçası olma
  • İş stratejileri ve uygulamaları hakkındaki en güncel trendler, araştırmalar ve yönetimsel konular ile alakalı bilgi sahibi olma
  • Potansiyel ortakları, stratejik iş birliklerini, müşterileri ve tedarikçileri etkin bir biçimde tanımlayarak potansiyel sermaye kaynaklarına giden yolları keşfetmek için önemli becerileri geliştirme
  • Bire bir mentorluk desteğine erişimin pozitif yanlarını elde etme
  • Liderlik ve iş becerilerini güçlendirme, uzman danışmanlarla ve deneyimli girişimcilerle görüşmeler yaparak potansiyel gelişim alanlarını belirleme
  • Kurumsal yöneticiler, yatırımcılar ve medya nezdinde hem kendileri hem de şirketleri için görünürlüğü artırarak muhtemel yeni iş birlikleri ve fırsatlar edinme
  • EY’ın düzenlediği etkinliklere ve eğitimlere ücretsiz veya indirimli katılım hakkı imkanı
  • 55 ülkede 900’den fazla kadın girişimciden ve ilham verici rol modellerden oluşan küresel bir topluluğa dahil olma

 

EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na kimler katılabilir?

EY Girişimci Kadın Liderler Programı katılımcısının şirketinde en az yüzde 25 hisse sahibi olması ve ana karar vericilerden birisi olması beklenmektedir. Ayrıca adayların işlerini ciddi anlamda büyütmeyi ve uluslararası pazarlarda rekabet etmeyi hedeflemesi gerekmektedir. Son olarak, şirketin Türkiye merkezli olması, en az 3 yıldır faaliyet göstermesi ve son iki yıl içerisinde yıllık 10 milyon TL’nin üzerinde ciro elde etmiş olması şartı aranmaktadır. EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurmak isteyen girişimciler, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar www.ey.com/tr_tr/ey-turkiye-girisimci-kadin-liderler-programi web sitesi üzerinden form doldurarak başvurularını yapabilirler.