İnfo Yatırım, tek uygulamada piyasadaki tüm yatırım ürünlerini bir araya getiren, yatırım dünyasının super-app’i infox’u tanıttı.

Lansmana Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, İnfo Yatırım Dijital Pazarlama Direktörü Barbaros Kınay ve İnfo Yatırım Ürün Geliştirme Direktörü Elçin İnan Ballı ile finans ve teknoloji basınının önemli temsilcileri katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise İnfo Yatırım Kurumsal İletişim Müdürü Mine Uzun üstlendi.

Sermaye piyasalarında 34 yıldır faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü aracı kurumlarından İnfo Yatırım, yapay zekâ destekli yeni mobil yatırım uygulaması infox’u düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Yeni yatırım uygulaması infox ile piyasadaki tüm yatırım ürünleri, karşılaştırmalı veriler, piyasadan anlık haberler, yapay zekâ destekli çözümler, robotik işlem imkânları ile tek bir platformda yatırımcıların önüne geliyor ve başka uygulamalara ihtiyaç bırakmıyor. Gelişmiş temel ve teknik analiz özellikleri, detaylı grafikler ve verilerle bilgiyi güce dönüştüren infox en gelişmiş araçları sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bu araçların nasıl kullanılacağını öğretiyor, yatırımcıyı güncel gelişmeler, uzman yorumları ve analizlerle destekliyor. Yatırımcılar infox ile algoritmik işlemleri yapmaya ve arbitraj fırsatlarını robotik yöntemlerle yakalamaya imkân verirken, bunların tek bir dokunuşla kolayca yapılabilmesini sağlıyor. Ayrıca yatırımcılar Play Store ve App Store’den infox Akıllı Yatırım Uygulamasını indirerek görüntülü görüşmeyle kolayca hesap açtıktan sonra yatırımlarını yapabilecek.

 

“Yeni teknolojilerle sermaye piyasalarını tabana yayıyoruz” 

Basın toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp şunları söyledi: “Bugün İnfo Yatırım’ın geliştirdiği, yatırımcılarımızı yapay zekâ destekli güçlü bir dijital yatırım uygulaması ile buluşturduğumuzu ilan etmek üzere bir aradayız. infox adını verdiğimiz bu uygulama ile daha fazla bireysel yatırımcının finansal piyasalara erişmesini, kolayca ve güvenli biçimde yatırım yapabilmesini, birikimlerini verilere dayalı olarak en rasyonel biçimde değerlendirebilmesini istiyoruz. Kısaca yeni teknolojilerle yatırım alanının ve sermaye piyasalarının tabana yayılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin yatırım ve girişimcilik ekosistemi Hedef Holding olarak tüm bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerimizle, hedeflerinin peşinden cesaretle koşanların yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

“Öncü olmaya devam ediyoruz”

Sermaye piyasalarındaki rekabette fark yaratan en önemli faktörlerin bilgi ve teknoloji olduğunu belirten İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ise şunları söyledi: “İnfo Yatırım olarak teknoloji yatırımlarına çok önem veriyor, yatırımcılarımızı en gelişmiş dijital teknolojilerle desteklemek için öncü olmaya devam ediyoruz. Şimdi ise sermaye piyasalarında birikimlerini değerlendirmek, birikimlere doğru yön vermek için gereken finansal ve yatırım okur yazarlığı, dijital yetkinlikler, tüm yatırım araçlarına tek bir platformdan erişim, temel ve teknik analizler, uzman görüşleri, gerçek zamanlı piyasa verileri gibi bir yatırımcının ihtiyacı olan tüm bilgi ve yetenekleri bir arada bulunduran uygulamamızı tüm yatırımcıların hizmetine sunuyoruz.”

infox’un her seviyeden amatör ve profesyonel kullanıcılara hitap eden bir uygulama olarak yatırımcıların hizmetinde olduğunu belirten Akgül, şu anda tüm kullanıcıların uygulamayı indirip, hesap açabileceklerini ve hemen kullanmaya başlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

infox uygulamasının öne çıkan özellikleri hakkında konuşan İnfo Yatırım Dijital Pazarlama Direktörü Barbaros Kınay, “Yeni yatırım uygulamamıza infox ismini verdik. İnfo Yatırım’ın bilgi anlamına gelen ‘info’su ile burnu daima iyi koku alan ve her zaman fırsatların peşinden koşan tilki anlamına gelen fox’un birleşiminden oluşuyor. Yayına aldığımız infox’un en önemli özelliklerinden de bahsetmek istiyorum. infox’ta yapay zekâ destekli teknik ve temel analiz seçeneği var. En kullanışlı listeleme modelleri ile yurtiçi ve yurtdışı piyasaları için listeler oluşturup, takip edebileceksiniz. Gündem menüsü ile en son ekonomik ve şirket haberlerine, halka arzların detaylarına ve ekonomik takvime ulaşabilecek, arbitraj robotları, algoritma robotları ve portföy optimizasyonu ile işlem yapabileceksiniz” dedi.

 

“İnfox gelişmeye devam edecek”

İnfo Yatırım Ürün Geliştirme Direktörü Elçin İnan Ballı ise açıklamasında şunları söyledi: “İnfox ile birlikte İnfo Yatırım’ın dijital şubesini de hayata geçirmiş oluyoruz. Yepyeni bir teknoloji ve altyapı ile uygulamamızı kullanıcılarla buluşturuyoruz. Uygulama sermaye piyasalarında işlem yapılan bir uygulama olmanın ötesinde tüm finansal işlemlerin tek uygulamada yapılabildiği bir uygulama olma yolunda adım adım ilerleyecek. Ürün hayatına başladığı günden itibaren gelişmeye devam edecek. Her yeni güncelleme ile yeni piyasalarda işlem yapma şansı, Türkiye’de ilk kez yapılacak bir sadakat uygulaması ve uçtan uca deneyim sunan bir uygulamaya dönüşecek.”