Misyon Bank, Türkiye’nin ilk banka güvenceli uçtan uca tokenizasyon platformunu duyurdu.

Blokzinciri teknolojileri ve varlık tokenizasyonu alanında lider Avalanche ortaklığı ile geliştirilen Misyon Tokenizasyon Platformu ile finans ve sermaye piyasası aktörleri ile bankalar varlıkları blok zincirine kolayca taşıyabilecek; bono, Eurobond, yatırım fonu, hisse senedi ve gayrimenkul gibi birçok yatırım aracını tokenize ederek, küçük tutarlar halinde yatırımcılarına sunabilecekler. 

Misyon Tokenizasyon Platformu’nun ilk uygulaması, kurumların bireysel yatırımcılara ölçeklendirilmiş ve güvenli bir tokenize Eurobond yatırım deneyimi sunmasını sağlarken, yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına erişiminde döviz volatilite ve fiyatlama risklerini de ortadan kaldıracak. Platformun dijital varlık saklama teknolojilerinde Misyon Bank’ın yakın zamanda iş birliğini duyurduğu İsviçreli Taurus imzası var.

 

Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, Misyon Tokenizasyon Platformu’nun TL varlıkları bölgesel ölçekte yatırımcıların erişimine açarak sermaye piyasalarımızı yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek bir girişim olduğunu ifade ettiği konuşmasında, platformu gerçek dünya varlıklarının tokenizasyon pazarına açılan kapısı olarak tanımladı. Projenin hazırlık sürecinin blokzinciri teknolojilerinin global liderlerinden Avalanche ve Taurus’un da aralarında bulunduğu alanında öncü 9 global kurumun uzmanlığını barındırdığını ifade eden Halisdemir, “2030 yılına kadar 10 trilyon ABD doları değerine ulaşması beklenen varlık tokenizasyon alanında Türkiye’nin tüketici değil üretici olarak konumlanmasını mümkün kılacak önemli bir adım attık. Misyon Bank, bölgeselleşme vizyonunu yansıtan saklama ve tokenizasyon açılımları ile yatırımcılar için bir dijital varlık hub’ı olacaktır.” dedi.

Halisdemir, “30’dan fazla alt hizmeti barındıran tokenizasyon çözümümüzü düzenlemeler ve evrensel standartlar ile tam uyum içinde ülke ve bölgemiz kurumlarının kullanımına hazırladık. Yasaların izin verdiği varlıkları tokenlaştırmak ve blokzinciri üzerinde 7/24 alım satıma sunmak isteyen kurumlarımızın çözüm ortağı olmaya hazırız.” dedi.

Avalanche’ın, blokzincir tabanlı tokenlerin hızlı şekilde oluşturulması ve alım satımı için benzersiz bir platform sağladığını belirten Ava Labs Kurucu Genel Müdürü Dr. Emin Gün Sirer, “Misyon Bank, yatırım araçlarının tokenize edilmesine yönelik güvenlik ve ölçeklenebirliği önceleyen bir çözüm geliştirerek alanında bir ilke imza atmıştır. Küresel ölçekte yatırımcı tarafında temel bir ihtiyacı karşılayacak olan bu projeyi desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Misyon Bank’ın dijital varlık saklama teknolojilerinde iş ortağı olan Taurus Kurucu Ortağı Lamine Brahimi ise projenin saklama süreçlerinde Misyon Bank ve MisyonTech’in uzman ekipleriyle çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Misyon Tech’in geliştirdiği tokenizasyon platformu ile Misyon Bank, Türkiye’nin dijital varlıklar alanında bölgesinde söz sahibi olmasını sağlayacak önemli bir adım daha attı.” dedi.