Hewlett Packard Enterprise ve NVIDIA, Üretken Yapay Zeka Devrimini Hızlandırmak için NVIDIA AI Computing by HPE’yi Duyurdu.

Yeni, alanında bir ilk olan özellikleriyle anahtar teslim özel bulut yapay zeka çözümü, yapay zeka ile zamanı değere dönüştürmek için tam kapsamlı yaşam döngüsü hizmetlerini ve sürdürülebilir hızlandırılmış hesaplamayı içeriyor.

Hewlett Packard Enterprise ve NVIDIA, işletmelerin üretken yapay zekayı benimsemelerini hızlandırmaya yönelik ortak geliştirdikleri yapay zeka çözümlerinden ve ortak pazara gidiş entegrasyonlarından oluşan bir portföy olan NVIDIA AI Computing by HPE’yi duyurdu.

 

 

Portföyün temel çözümleri arasında bugüne kadarki en derin entegrasyonu sağlayan NVIDIA’nın AI bilgi işlemi, ağ ve yazılımı, HPE’nin AI depolama, bilgi işlem ve HPE GreenLake bulutu, her büyüklükteki işletmeye üretken yapay zeka (GenAI) uygulamalarını geliştirmek ve yaygınlaştırmak için hızlı ve esnek yeni bir yol sunan HPE Private Cloud AI yer alıyor. Bu çözüm, her büyüklükteki işletmenin, üretken yapay zeka uygulamalarını sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek ve dağıtmak için enerji açısından verimli, hızlı ve esnek bir yol kazanmasına olanak tanır. BT operasyonlarının iş yükünü azaltmasına ve BT verimliliğini artırmasına yardımcı olan yeni OpsRamp AI yardımcı pilotu tarafından desteklenen HPE Private Cloud AI, tam yaşam döngüsü yönetimi ile bir self servis bulut deneyimi içerir ve çok çeşitli AI iş yüklerini desteklemek için dört farklı boyutta önden tasarlanmış paket büyüklükleri ile gelir.

Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS, Wipro gibi farklı sektörlerden firmalar, HPE’nin NVIDIA Yapay Zeka Bilgi İşlem çözümleri ve hizmetlerini kendi müşterilerine sunabilecek.

HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri’nin ve NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang’ın da katıldığı HPE Discover açılış konuşmasında duyurulan NVIDIA AI Computing by HPE, iki şirket arasında onlarca yıldır süregelen iş birliğinin genişlemesi anlamına geliyor ve her iki şirketin zaman ve kaynak taahhüdünü yansıtıyor.

 

HPE Başkanı ve CEO’su Neri, “Üretken yapay zeka kurumsal dönüşüm için muazzam bir potansiyele sahip. Ancak yapay zeka teknolojisinin karmaşıklığı, büyük ölçekli kurumsal benimsemeyi engelleyen ve bir şirketin en değerli varlığı olan tescilli verilerini tehlikeye atabilecek çok fazla risk ve engel içeriyor” dedi. “HPE ve NVIDIA, işletmelerin kaynaklarını üretkenliği artırabilecekleri, yeni gelir akışlarının kilidini açabilecekleri yeni yapay zeka kullanım senaryoları geliştirmeye odaklamalarını sağlayan, yapay zekaya yönelik anahtar teslim özel bulutu birlikte geliştirdi.”

NVIDIA’nın Kurucusu ve CEO’su Huang da şunları ekledi: “Her endüstri sanayi devrimine katılmak için yarışırken, üretken yapay zeka ve hızlandırılmış bilgi işlem temel bir dönüşümü körüklüyor” dedi. “NVIDIA ve HPE, kurumsal istemcileri ve yapay zeka profesyonellerini yapay zekanın sınırlarını genişletmek için en gelişmiş bilgi işlem altyapısı ve hizmetleriyle donatmak amacıyla tüm NVIDIA yapay zeka bilgi işlem yığınını HPE’nin özel bulut teknolojisiyle birleştirerek teknolojilerimizi daha önce hiç bu kadar derinlemesine entegre etmemişti.”

 

HPE ve NVIDIA birlikte Özel Bulut Yapay Zeka portföyü geliştirdi

HPE Private Cloud AI, inovasyonu hızlandırmak, yatırım getirisi sağlamak ve yapay zekadan kaynaklanan kurumsal riskleri yönetmek için benzersiz, bulut tabanlı bir deneyim sunuyor. Yeni çözüm şunları içeriyor:

  • Özel verileri kullanan çıkarım, ince ayar ve RAG AI iş yükleri için destek
  • Veri gizliliği, güvenliği, şeffaflığı ve yönetişim gereksinimleri için kurumsal kontrol
  • Üretkenliği artırmak için ITOps bulut deneyimi ve AIOps yetenekleri
  • Gelecekteki yapay zeka fırsatlarını ve büyümeyi karşılamak için esnek tüketime giden hızlı yol

 

HPE Private Cloud AI üzerinde seçilmiş yapay zeka ve veri yazılımı yığını

Yapay zeka ve veri yazılımı yığınının temeli, NVIDIA NIM çıkarım mikro hizmetlerini içeren NVIDIA AI Enterprise yazılım platformuyla başlıyor. NVIDIA AI Enterprise, veri bilimi işlem hatlarını hızlandırıyor, co-pilotların ve diğer GenAI uygulamalarının geliştirilmesini ve dağıtımını kolaylaştırıyor. NVIDIA AI Enterprise’a dahil olan NVIDIA NIM, çeşitli kullanım durumlarında prototipten AI modellerinin güvenli dağıtımına sorunsuz bir geçiş sunarak optimize edilmiş AI modeli çıkarımı için kullanımı kolay mikro hizmetler sunuyor.

NVIDIA AI Enterprise ve NVIDIA NIM’i tamamlayan HPE AI Essentials yazılımı, uyarlanabilir çözümler, sürekli kurumsal destek, veri ve model uyumluluğu gibi güvenilir AI hizmetleri sunuyor. Ayrıca AI işlem hatlarının AI yaşam döngüsü boyunca uyumlu, açıklanabilir ve yeniden üretilebilir olmasını sağlayan genişletilebilir özelliklerle donatılmış birleşik bir kontrol düzlemini ve bir dizi seçili, çalışmaya hazır AI ve veri temelli aracı bir araya getiriyor.

Yapay zeka ve veri yazılımı yığını için en iyi performansı sunmak üzere HPE Private Cloud AI, NVIDIA Spectrum- X™ Ethernet ağı, Dosya Depolama için HPE GreenLake ve NVIDIA L40S, NVIDIA H100 NVL Tensor Core GPU’lar ve NVIDIA GH200 NVL2 platformuna sahip HPE ProLiant sunucuları içeren tam entegre bir yapay zeka altyapı yığınından güç alıyor.

 

HPE GreenLake bulutu tarafından sağlanan bulut deneyimi

HPE Private Cloud AI, HPE GreenLake bulutu tarafından etkinleştirilen bir self servis bulut deneyimi sunuyor. Tek bir platform tabanlı kontrol düzlemi aracılığıyla sunulan HPE GreenLake bulut hizmetleri, hibrit ortamlarda uç noktaları, iş yüklerini ve verileri otomatikleştirmek, düzenlemek ve yönetmek için yönetilebilirlik ve gözlemlenebilirlik sağlıyor. Buna iş yükleri ve uç noktalar için sürdürülebilirlik ölçümleri de dahil.

 

HPE GreenLake bulut ve OpsRamp AI altyapı gözlemlenebilirliği ve copilot asistanı

OpsRamp’ın BT operasyonları, tüm HPE ürün ve hizmetlerine gözlemlenebilirlik ve AIOps sağlamak için HPE GreenLake bulutuna entegre edildi. OpsRamp artık uçtan uca NVIDIA NIM ve AI yazılımı, NVIDIA Tensor Core dahil olmak üzere hızlandırılmış bilgi işlem yığını GPU’lar, AI kümeleri ve NVIDIA Quantum InfiniBand ve NVIDIA Spectrum Ethernet anahtarları için de gözlemlenebilirlik sağlıyor. BT yöneticileri böylece sıra dışı durumları belirlemek ve hibrit, çoklu bulut ortamlarında yapay zeka altyapılarını ve iş yüklerini izlemek için içgörüler elde edebiliyor. Yeni OpsRamp operasyon co-pilotu, büyük veri kümelerinin analizi için NVIDIA’nın hızlandırılmış bilgi işlem platformunu kullanarak operasyonel yönetimde üretkenliği artıran bir konuşma asistanı eşliğinde içgörüler sunabiliyor.

OpsRamp, aynı zamanda CrowdStrike API’leri ile entegre olacak. Böylece müşteriler tüm altyapı ve uygulamalarında uç nokta güvenliğinin birleşik bir hizmet haritası görünümüne ulaşabilecekler.

 

Yapay zekayla değer elde etme süresini hızlandırın – küresel sistem entegratörleriyle genişletilmiş iş birliği

Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS ve WIPRO; sektör odaklı yapay zeka çözümleri ve kullanım senaryoları geliştirmek, kuruluşların değer elde etme süresini ilerletmek amacıyla stratejik yapay zeka çözümleri ve hizmetlerinin bir parçası olan HPE portföyünün sunduğu NVIDIA Yapay Zeka Bilgi İşlem ve HPE Özel Bulut Yapay Zeka’yı desteklediklerini duyurdu.

 

HPE, NVIDIA’nın en yeni GPU’ları, CPU’ları ve Süper Çipleri için destek ekliyor.

  • Sekiz NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU’yu destekleyen HPE Cray XD670, LLM üreticileri için ideal.
  • NVIDIA GH200 NVL2’ye sahip HPE ProLiant DL384 Gen12 sunucu, daha büyük modeller veya RAG kullanan LLM tüketicileri için ideal.
  • Sekiz adede kadar NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU’yu destekleyen HPE ProLiant DL380a Gen12 sunucu, GenAI iş yüklerini ölçeklendirmek için esneklik arayan LLM kullanıcıları için ideal.
  • HPE, NVIDIA GB200 NVL72 / NVL2’yi, yeni NVIDIA Blackwell, NVIDIA Rubin ve NVIDIA Vera mimarilerini desteklemek için doğru ürünleri doğru zamanda pazara sunacak.

 

NVIDIA DGX BasePOD ve NVIDIA OVX sistemleri için onaylanmış yüksek yoğunluklu dosya depolama

HPE GreenLake for File Storage, NVIDIA DGX BasePOD sertifikası ve NVIDIA OVX™  depolama doğrulaması sayesinde müşterilere yapay zeka, GenAI ve GPU yoğun iş yüklerini büyük ölçekte hızlandırmak için kanıtlanmış bir kurumsal dosya depolama çözümü sunuyor.

 

Bulunabilirlik

  • HPE Private Cloud AI’nin sonbaharda kullanıma sunulması planlanıyor.
  • NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU’lara sahip HPE ProLiant DL380a Gen12 sunucunun sonbaharda kullanıma sunulması planlanıyor.
  • Çift NVIDIA GH200 NVL2’ye sahip HPE ProLiant DL384 Gen12 sunucusunun 2024 Sonbaharında kullanıma sunulması planlanıyor.
  • NVIDIA H200 NVLve HPE Cray XD670 sunucusu NVL2’nin yazın kullanıma sunulması planlanıyor.