GPT ve LLM hizmetleri sunan AIVA AI’ ya 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yapan Kayacan Holding bu yatırım ile AIVA AI’ın teknolojik altyapısını güçlendirerek daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasına katkı sağlayacak.

Kullanıcı ihtiyaçları adına yapay zekaya girişim yapmanın heyecanı ile AIVA AI’ya yaptığı stratejik yatırımı duyuran Kayacan Holding 11’inci yapay zeka yatırımını tamamladığını belirtti.  Kayacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Kayacan ve AIVA AI Kurucu Ortak Süleyman Kaplan’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi. Holdinge bağlı Kayacan Ventures olarak, yatırımlarına hız kesmeden devam eden şirket, 2030 yılına kadar 100 girişime 10 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

AIVA AI, kullanıcıların ihtiyaçlarına özel yapay zeka çözümleri ve ileri düzey yapay zeka algoritmaları ile hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılara özelleştirilmiş yenilikçi ve güvenli GPT ve LLC hizmetleri sunuyor. Kullanıcılarına üst düzey veri güvenliği sağlamayı da hedefleyen girişim, bireysel kullanıcılara yenilikçi çözümlerle yardımcı olarak, işletmelerin verimliliğini arttırıyor. Ayrıca AIVA AI, kullanıcıların veri gizliliğini koruma, sınırsız kullanım imkanı, firmaların iş zekasını yapay zeka algoritmalarına entegre etme, iş verimliliği ve deneyim arttırma gibi hizmetler de sunuyor. Kayacan Ventures, sektörde öne çıkan AIVA AI’ya yaptığı yatırım ile firmanın hedef altyapısını güçlendirerek, daha geniş bir hedef kitleye ulaşmalarına yardımcı olmayı, ürün ve hizmet portföyünü geliştirmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Yapay Zeka Sektörüne Yön Vermeyi Hedefliyor

Bu stratejik yatırımın ardından açıklamalarda bulunan Kayacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Kayacan,Bu yılın sonuna kadar yapay zeka, blockhain, yenilikçi teknoloji ve çok fazla büyüme ihtimali olan girişimlere olan yatırımlarımızı artıracağız.  Seed ve Pre-Seed aşamasındaki girişimlere odaklanarak, 2030’a kadar 100 girişime toplamda 10 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz.  Yapay zekayı bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Kayacan Ventures olarak, ileriye dönük planlarımızda, girişimler için yalnızca finansal yatırımlar yapmakla kalmayıp, büyüme ve gelişim yolculuklarında öncü olmaya ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz” dedi.