Matriks’in “Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri Anonim Şirketi” olan ünvanı, “Matriks Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi” olarak değiştirildi.

Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji hizmet sağlayıcısı Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş., 2023 yılı hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 25 Temmuz 2024 tarihinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirdi. Toplantıda, şirketin stratejik yönelimlerini ve genişleyen faaliyet alanlarını daha iyi yansıtmak amacıyla şirket ünvanınınMatriks Finansal Teknolojiler A.Ş.” olarak değiştirilmesine karar verildi.

TEMETTÜ İLE BİRLİKTE BEDELSİZ KARARI VERİLDİ

Genel Kurul toplantısında, brüt 20 milyon TL olarak belirlen nakit temettü ödemesine ek olarak %150’lik bedelsiz sermaye artışıyla, 40.200.000 TL olan şirket sermayesinin 100.500.000 TL’ye çıkarılmasına karar verildi.

Geçmiş dönemde yapılan sosyal sorumluluk ve bağış çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantıda 2024 yılı için bağışların üst sınırı 4 milyon TL olarak belirlendi.

MATRİKS EKOSİSTEM PROGRAMI ŞİRKETLERİ VE DİĞER İŞTİRAKLERİ

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar genel kurulda yaptığı konuşmasına, ‘’Ulusal ve uluslararası düzeydeki dalgalanmalara rağmen, sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapımızı koruduğumuzu geçmiş genel kurullarda olduğu gibi ifade etmek isterim.’’ sözleriyle başladı.

Matriks’in ortaya çıkış hikayesinden ilham alaraksürdürülebilir iş modelleri oluşturmak üzere geliştirilen Matriks Ekosistem Programı’nın detaylarından bahseden Tutar; Ekosistem Programı’mız beklentilerimizin ötesinde bir ilgi gördü. 56 ekiple bire bir görüşmeler yaptık. Base Interactive ve Cronexis’in kuruluşuna katıldık, ArfCapital’eortak olduk, hala temas içinde olduğumuz girişimler de var. Ekosistem programını önümüzdeki yıllarda da geliştirerek sürdürme arzusundayız.’’ dedi.

Matriks bünyesindeki diğer şirketlerin faaliyet detaylarına da değinen Tutar; ‘’Kurucu ortağı olduğumuz Matriks AlgoSolutions şirketimizin faaliyetleri özellikle son dönemde hem bireysel hem de kurumsal düzeyde yüksek bir ilgi görüyor. İştirakimiz Rootech firmasının faaliyet kapsamında, Kripto para tarafında çok değerli bir altyapı ve çevre ürünleri geliştirdik. Bu konudaki ticari konumlanmamızı ilerleyen yasal ve mevzuatsal süreçlere göre değerlendireceğiz.’’ diye devam etti.

 

MATRİKS GERİ ALIM PROGRAMI

Halka arz sonrasında yapılan iki geri alım programının detaylarından bahseden Cem Tutar; ‘’Geri alım programları kapsamında yapılan işlemlerin sonrasında edinilen toplam hisse adedi 1 milyon 148 bin 516. Bunlardan 30 bin adedi ilgili tebliğ gereği geçtiğimiz günlerde satılmıştır. Mevcut 1 milyon 118 bin 516 adet payın sermayeye oranı %2,7824. ‘’ dedi.