TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı. 

“Money 20/20’deki varlığımız sade bir katılımın ötesine geçti. Fuar, TÖDEB üyelerine ve Türk fintek sektörüne uluslararası iş birlikleri kurma, yeni pazarlara açılma ve sektörel bilgi alışverişinde bulunma fırsatları sundu.”

Money 20/20 Europe, finansal teknolojiler alanında küresel liderleri bir araya getiren en önemli etkinlik olarak sektörümüz için bir zirveyi temsil ediyor. Sektörün en yenilikçi ve ileri gelen temsilcileri her sene bu fuar için Amsterdam’da bir araya geliyor. Biz de Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) olarak ikinci kez Money 20/20 Europe’da ülkemizi temsil etme fırsatı bulduk. 20 üyemizden oluşan Türkiye Pavilyonu’nu TÖDEB çatısı altında kurarak Amsterdam’da bir Türk fintek çıkartması gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz sene uluslararası fuarlarda ilk adımı Avrupa’nın en büyük fuarı olan Money 20/20 ile atmıştık ve çok olumlu tepkiler almıştık. Bu sene çok daha büyük bir alanda var olduk. Burada olmak, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir etkinlikte en büyük katılımcılardan biri olmak bizim için çok önemli. Amsterdam’da kurduğumuz Türkiye Pavilyonu hem bizim hem de sektörümüz için bir gövde gösterisi.

Gururla söyleyebilirim ki Money 20/20’deki varlığımız sade bir katılımın ötesine geçti. Fuar, TÖDEB üyelerine ve Türk fintek sektörüne uluslararası iş birlikleri kurma, yeni pazarlara açılma ve sektörel bilgi alışverişinde bulunma fırsatları sundu. Türkiye Pavilyonu, TÖDEB’in öncülüğünde ve Türkiye’nin fintek kapasitesini dünya çapında sergileyerek, iş birliklerine ve stratejik ortaklıklara zemin hazırladı. Etkinlik, TÖDEB ve üyeleri için sadece bir tanıtım platformu değil, aynı zamanda fintek dünyasında güncel trendleri ve yenilikleri takip etme imkânı da sağladı.

Son olarak altını çizmek istediğim konu Money 20/20’de kamu otoritelerinin Türk fintek ekosistemine desteklerini gördük. Özel sektör ve kamunun iş birliğinin nasıl bir sinerji yarattığını deneyimledik. Geri dönüşlerin herkes tarafından memnuniyet ile karşılandığı Money 20’20’ye milli katılımımızı Ticaret Bakanlığımızın teşvikleriyle gerçekleştirdik. Bu destek için Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca milli katılım ile oluşturduğumuz pavilyonumuzda Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kaymak’ı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Daire Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk’ü, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy’u ve Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel’i ağırladık. Destekleri ve katılımları için kendilerine tekrar teşekkür etmek isteriz.

Başta da söylediğim gibi Money 20/20 Europe bir zirveyi temsil ediyor. Biz de üyelerimizin desteğiyle bu zirveye bayrağımızı diktik. Bundan mutlu ve gururluyuz.