Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, globale açılmak için çalışmalara başladıklarını ve ürün gamlarını yurtdışında olan ancak Türkiye’de olmayan ödeme sistemleri üzerine yoğunlaştırdıklarını açıkladı.

Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, “Ödeme kuruluşları finansal teknoloji üretmeye çalışıyor. Tam bu konjektörün ortasında da biz hepsiyle iş yapan ve ortada KOBİ’ye dokunan taraf olduğumuz için Ödüyo’nun değeri gittikçe yukarıya doğru çıktı. İyi bir değerlemeyle yatırım da aldık. Artık daha da büyüyerek ilerletiyor olacağız. Ürün gamımızı geliştirirken, bir yandan da tabii ki globale açılmak için çalışmalara başladık. Ürün gamını geliştirirken sadece Türkiye’yi düşünmüyor, yurtdışında da Türkiye’de olmayan bazı markaların sistemlerini inceliyoruz. Mesela telefondan veya saatten ödeme var. Bunları Türkiye’de şu an için ne yazık ki kullanamıyoruz ama yurtdışında kullanımı çok fazla. Bu alanlara da yatırım yaparak, ürünler geliştirerek hem Avrupa’da, hem Türki Cumhuriyetler’de hem de Arap yarımadasında var olarak büyümek istiyoruz. “ dedi.

Yaşanan enflasyonist ortamda nakdin çok değerli olduğunu sözlerine ekleyen Yapıcı, “Nakit toplayamayan KOBİ’nin ayakta durması şu anda oldukça zor. Böylesine zor bir dönemdeyiz. Yılsonuna doğru bu durumun rahatlayacağını hedefliyoruz. Ama bu dönemi iyi geçirmemiz lazım. Bu dönemi geçirirken de KOBİ’lerin mutlaka bir finansal teknoloji ürünü kullanması gerekiyor ki bu operasyonu düzgün yönetebilsin ve vadelerinde paralarını toparlayabilsin. Öte yandan Türkiye’deki finans operasyonunun Türkiye’deki gelişmelerden dolayı çok hızlı bir şekilde kasları farklı yönlerde gelişti. Dünyada bir taksit yokken Türkiye’de bir taksit operasyonu var. Dünyada vade denilen şey çok kısıtlıyken, ülkemizde taksitin taksiti var. Dünyada böyle şeyler yok. Biz buradaki güçlü kaslarımızı oralara götürüp çok hızlı adapte olup o pazarlarda da iş yapmak istiyoruz.

Hedefimiz bölgedeki Türk firmalarla, özellikle Almanya ve İngiltere’deki Türk toptancı firmalara ürünlerimizi kullandırıp, orada yaygınlaşmak. Sonraki hedefimiz ise Türki Cumhuriyetler ve Arap Yarımadası olacak. Türkiye’deki operasyonumuz oldukça büyüdü. Yurtdışında ise daha bir bebek durumunda. Yurtdışı operasyonlarımızdan elde ettiğimiz gelirlerin, 2026 yılının ortasına kadar toplam gelirlerimiz içindeki payının yüzde 50’ye ulaşmasını planlıyoruz.” şeklinde konuştu.