Lidio Kurucu Ortak & CEO, Mobilexpress CEO’su Emre Güzer  ile Lidio Ekibi, Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı. 

“Bizim elimiz kolumuz dolu birçok yeni iş birliği fırsatıyla, fikirle dönüyoruz Türkiye’ye her zamanki gibi yakın zamanda da bunlardan birkaç tanesini hayata geçireceğiz. Lidio açısından beni en çok gururlandıran şeylerin başında Lidio’nun hemen her yerde konuşuluyor olması geldi. Bunu Türkiye’den katılan, Türk pavilyonundan katılan girişimlerden de duyduk, bize gelip “nasıl buralarda bu kadar görünür oldunuz” diye sordular bu bizim için gurur vericiydi.”

Öncelikle benim çok uzun süredir katıldığım bir etkinlik bu. İlk dönemlerini, Türkiye’den üç-dört katılımcının olduğu günleri hatırlıyorum. Bugün ise Türk finansal teknoloji girişimlerinin stantlarının yoğun olduğu ve bence Türk firmaların ve geliştirdikleri teknolojilerin domine ettiği bir etkinliğe dönüştü.

Pek çok Türk şirketinin orada iş fırsatlarını araştırıyor olması bir yandan da tatlı bir rekabet içerisine soktu işletmeleri. Çünkü yurt dışındaki işletmelere kıyasla Türkiye’den oraya giden işletmelerin neredeyse tamamına yakını sadece Türkiye’de iş yapıyor. Dolayısıyla bu durum, etkinliğin ilk günlerinden bugüne baktığımız zaman, Türkiye’deki finansal teknoloji girişimlerini tatlı bir rekabete sokuyor, bu rekabet sadece fiyatla değil teknolojiyle, yetkinliklerle ön plana çıkarsa tabii ki herkes için faydalı olur diye düşünüyorum. Ancak oradaki ödeme kuruluşları, finansal teknoloji girişimleri sadece fiyat kırarak, daha düşük fiyata sıfır TL komisyonla, sıfır USD gelirle, üzerine para vererek bu global ödeme kuruluşlarıyla, finansal teknoloji girişimleriyle iş birliği yapmanın peşine düşerlerse, sadece kendilerine değil tüm sektöre de zarar vermiş olurlar ve en büyük endişelerimden bir tanesi buydu. Biraz farklılaşmak lazım farklı alanlara dikeylere odaklanmak lazım gibi gözüküyor.

Diğer taraftan tabii AI’yı çok konuştuk yine Amsterdam’da. İş birlikleri her zamanki gibi dünyanın en büyük finansal teknoloji girişimlerini zaten oraya iş birliği yapmaya, kapsayıcılığını genişletmeye, farklı ülkelere açılmaya, yeni partnerler bulmaya hatta belki yatırım yapacakları yerler aramaya geliyorlar. Bu anlamda yine dolu dolu bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim. Bizim elimiz kolumuz dolu birçok yeni iş birliği fırsatıyla, fikirle dönüyoruz Türkiye’ye her zamanki gibi yakın zamanda da bunlardan birkaç tanesini hayata geçireceğiz. Lidio açısından beni en çok gururlandıran şeylerin başında Lidio’nun hemen her yerde konuşuluyor olması geldi. Bunu Türkiye’den katılan, Türk pavilyonundan katılan girişimlerden de duyduk, bize gelip “nasıl buralarda bu kadar görünür oldunuz” diye sordular bu bizim için gurur vericiydi ki Worldline ile yaptığımız iş birliğini biliyorsunuz. Yeni diyebileceğim iş birliklerini yakın zamanda duyuracağız ve hayata geçireceğiz bunlar bizim için gurur vericiydi, çok kısa zamanda sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınan bir finansal teknoloji girişimi inşa ettiğimizi bir kez daha gözlemleme fırsatı bulduk Amsterdam Money2020’de diyebilirim.

 

Lidio ekibinin Money20/20 izlenimleri:

Gonca Çin / Lidio Pazarlama Müdürü

“Amsterdam’da gerçekleşen Money20/20 etkinliğinde, küresel fintech oyuncularının iletişim stratejilerini ve konumlandırma yaklaşımlarını pazarlamacı bakış açısıyla incelemek, pazarlama faaliyetlerimizde farklı bakış açıları geliştirmemize yardımcı oldu. Gerek iş ortaklarımızın gerek rakiplerimizin stand tasarımları, etkinlik videoları, sosyal medya paylaşımları ve kurumsal tondaki yaklaşımlarını gözlemlemek gelecek etkinlikler için pazarlama ekibimize ilham oldu”

Duygu Akatay / Lidio İş Geliştirme Müdürü

Money 20/20 bizim için yeni iş birlikleri anlamında, network anlamında, trendleri görüşmek ve burada Lidio olarak konumumuzu anlatmamız adına çok değerli bir etkinlik oldu. Aynı zamanda yeni tanışıklıklar kadar önemli olan bir konumuz vardı, online arenada görüşmekte olduğumuz iş ortaklarımızla yüz yüze bir araya gelme ve çok daha güçlü anlaşmalar yapma fırsatı sundu bize bu etkinlik. Bu sayede birçok partnerimizle çok daha büyük hedeflere koşacağımız yeni bir dönem bizleri bekliyor.

Cemal Bekar / Lidio Operasyon Direktörü

Lidio olarak bizler için Money 20/20 oldukça hareketli geçti. Gerçekleştirdiğimiz verimli görüşmeler sayesinde şirketimiz için çok faydalı bağlantılar kurduk ve yeni iş fırsatları elde ettik. Etkinlik boyunca edindiğimiz değerli bilgiler ve kurduğumuz iş birlikleri ile geri dönüyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.