Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. Kurucu Ortağı Kenan Güvenç’in Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı. 

“Money20/20 fuarının içeriği genel olarak finans teknolojileri, ödeme sistemleri, dijital bankacılık, blockchain ve diğer yenilikçi finansal çözümler üzerineydi. Birçok blockchain firmasının standımızı ziyaret etmesi memnuniyet vericiydi, ancak ülkemizde ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kriptoya aracılık edememesi nedeniyle bu görüşmelerden sonuç alamadık.”

Elekse olarak, bu yıl 4-6 Haziran tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen Money20/20 fuarına ilk kez katılmanın gururunu yaşadık. Dünyanın önde gelen Fintech fuarında yer alarak Türk pavilyonunda ülkemizi temsil etmek bizim için büyük bir onur kaynağıydı. Fuara katlımın boyutu, nitelikli konuşmacıların varlığı ve etkinlik sonunda düzenlenen network festivallerini değerlendirdiğimde Money20/20 fuarının hem iş hem de eğlence açısından tüm katılımcıları tatmin ettiğini düşünüyorum.

Fuar öncesinde, fuara özel uygulamalar aracılığıyla bağlantılarımızı oluşturduk ve fuar süresince görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Standımızı ziyaret eden kişi ve kurumlarla da yeni iş modellerini değerlendirme fırsatı bulduk. Görüştüğümüz firmaların inovatif ve finansal gelişmeleri ile Elekse bünyesindeki ve ülkemizdeki ürünlerle, bilgi birikimimizi B2B bağlantılarında bir araya getirerek doğabilecek iş modellerini tartışma imkânı bulduk. Fuar, çok sayıda ülkeden sektör profesyonellerini bir araya getirme ve yüz yüze bilgi alışverişi yapmayı sağlaması açısından oldukça verimli geçti.

Ülke olarak fuara ciddi bir katılım sağladık. Amsterdam’da gerçekleştirdiğimiz bu fuarda, iki Türk pavilyonunda 30’a yakın Türk firması ve pavilyondan bağımsız katılan firmalarla birlikte toplamda 40’a yakın firma ile yer aldık. Bu durum, diğer ülkelerden katılımcıların oldukça dikkatini çekti. Türk fintek ekosistemine olan ilgi, sadece iş alanında değil, yatırım anlamında da belirgindi. Elekse olarak, fuar esnasında çeşitli sektörlerden firmalar ile de yatırım hususlarını konuşma fırsatı bulduk.

Money20/20 fuarının içeriği genel olarak finans teknolojileri, ödeme sistemleri, dijital bankacılık, blockchain ve diğer yenilikçi finansal çözümler üzerineydi. Birçok blockchain firmasının standımızı ziyaret etmesi memnuniyet vericiydi, ancak ülkemizde ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kriptoya aracılık edememesi nedeniyle bu görüşmelerden sonuç alamadık.

Fuarın ikinci gününde, Bank Pozitif sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Hollanda’daki Türk iş insanları, Hollanda’da faaliyet gösteren Türk bankaları ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanımızın katılımıyla çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, Hollanda’da faaliyet gösteren firmaların finansal problemlerini dinleyip, ilgili problemlere çözüm önerileri sunduk. Dünyadaki tüm fintech gelişmelerini yakından gözlemleyebildiğimiz ve hem ülkemizin hem de sektör oyuncularının bu alanda ciddi ve güçlü rakipler olduğunu gördüğümüz Money20/20 fuarına 2025 yılında da katılmak adına şimdiden büyük bir heyecan duyuyoruz.