Sipay Kurucusu Nezih Sipahioğlu, Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı.
“Sipay olarak bizim için Money 20/20 sadece çözümlerimizi tanıttığımız ve iş birliği toplantıları yaptığımız bir etkinlik olmadı. İlk yatırım turumuzu 15 milyon dolar ile kapadık ve bu başarı da etkinlik ile aynı zamana denk geldi. Haberi fuarda duyurduk ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Yeni iş birlikleri kurma ve sektördeki diğer paydaşlarla network oluşturma konusunda önemli fırsatlar yakaladık.”
Money 20/20 Europe her yıl olduğu gibi bu yıl da finansal teknolojilerdeki en son yenilikleri ve trendleri tartışmak için dünya çapında binlerce profesyoneli bir araya getirdi. Sipay olarak fuarın en görünür alanlarından birinde, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin (TÖDEB) kurduğu Türkiye pavilyonunda, 20 üye olarak bir aradaydık. Türk fintek sektörü uluslararası arenada güçlü ve etkili bir şekilde temsil edildi. Bunun yanında Türkiye’den birçok şirketin etkinliğe ilgisinin de oldukça yoğun olduğunu gördük. Sipay olarak bizim için Money 20/20 sadece çözümlerimizi tanıttığımız ve iş birliği toplantıları yaptığımız bir etkinlik olmadı. İlk yatırım turumuzu 15 milyon dolar ile kapattık ve bu başarı da etkinlik ile aynı zamana denk geldi. Haberi fuarda duyurduk ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Yeni iş birlikleri kurma ve sektördeki diğer paydaşlarla network oluşturma konusunda önemli fırsatlar yakaladık. Money20/20’den hangi ana mesajlarla ayrıldık özetlersek;
Yapay Zekâ: Yapay zekâyı finansal ürünlere entegre etmek için mutlaka bu konu özelinde planlı bir veri toplamış olmak gerektiği öne çıkan konulardan biriydi. Regülasyon, güvenlik, hiper kişiselleştirme tarafında AI ile ilgili gerçekçi çözümler ve hayata geçmiş uygulamaları dinledik. Şirketlerin veri toplama stratejilerine odaklanmaları ve AI projelerini değerlendirirken klasik KPI’ların dışına çıkmaları gerektiğinin altı çizildi.
Açık Bankacılık: Açık bankacılık sadece yeni bir gelir kaynağı değil, aynı zamanda fintek’leri daha iyi müşteri deneyimi, daha yenilikçi hizmetler ve operasyonel verimliliği artırma konusunda da ilerleten bir uygulama haline geliyor. Finansal kurumlar verileri daha kolay paylaşacak, bu da özellikle eski sistemlere sahip olan köklü bankalar için daha fazla fintek iş birliği fırsatı sağlayacak. Elbette tüm bu gelişmeler ile ilgili yine gündemde olan önemli bir konu da regülasyonların açık bankacılığın ilerlemesine olan etkisi oldu.
Perakendeciler ve Online Pazaryeri için White Label Çözümlerin Önemi: Türkiye’de de deneyimlediğimiz ve yine fuarda gündemde olan konulardan biri belirli perakendeci ve pazaryerlerinin, müşteri ilişkilerini baştan sona yönetme konusunda daha fazla inisiyatif almak istemeleri oldu. Ödeme sağlayıcıları ile ilerlemek yerine, güvenilir white label çözüm ortaklarına yöneliyorlar ve müşteri yolculuğunu kendileri yönetmek, müşterilerinin verisi ve harcamalarını kendi ekosistemlerinde tutmayı hedefliyorlar.
Çevresel ve Sosyal Etkiler: Sürdürülebilirlik ve yeşil finansman giderek daha fazla önem kazanıyor, bu alanda yapılan çalışmalar ve yenilikler etkinlik boyunca sıkça tartışıldı.
Money20/20, fintek sektörünün geleceğini şekillendirecek önemli tartışmaların ve iş birliklerinin gerçekleştiği bir platform. Sipay olarak bu etkinlikte yer almaktan ve sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduk.