Türkiye’nin ilk Proptech Hackathon’u Apsiyon Hackathon’un kazananları belli oldu.  11 Temmuz’da başlayan maratonun kazananları Aspire, Connected Minds ve Tavuk Pilav ekipleri oldu. 

Apartman, site ve tesis yönetim yazılımı Apsiyon’un, Coderspace’le birlikte düzenlediği Hackathon’da Tesis Yönetim Sektörü’ne yeni bakış açıları kazandıracak 11 ekip final sunumlarını gerçekleştirdi. ApsiyonPark Project Team, Sirius, PushUP, Tavuk Pilav, HÜMA, Connected Minds, Aspire, Zeyhak, RealTech Innovators, Norm, Promptech ekiplerinin sırasıyla sunumlarını yaptığı yarışmanın kazananları; Apsiyon Kişisel Emlak Asistanı Apsiyon Kâşif projesiyle Aspire, Akıllı Ev Uygulaması projesiyle Connected Minds ve Apsiyon Social projesiyle Tavuk Pilav Ekipleri oldu.

11 – 28 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşen online hackathonda tüm katılımcılar, alanında uzman mentörlerin destekleriyle fikir ve projelerini geliştirme fırsatı buldu. Yeni mezunların ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu, toplamda 220 ekibin başvuru yaptığı yarışmada 11 ekip finale kaldı. 2 Ağustos 2024 Cuma günü final sunumlarından galip çıkan; Aspire Ekibi (Mert YILDIRIM, İlkay ŞEKİ, Arda NAR, Mert ŞAHİN) birinci olurken, Connected Minds Ekibi (Furkan İÇÖZ, Mert DAYANÇ) ikinci, Tavuk Pilav Ekibi (Enes Fehmi MANAN, Elif Nur KEMİKSİZ) ise üçüncü olarak sırasıyla 50.000 TL, 30.000 TL ve 20.000 TL’lik büyük ödülü kazandı. Yarışma günü finale kalmaya hak kazanan tüm yarışmacılara Apsiyon tarafından sürpriz hediyeler takdim edildi.

Apsiyon Kurucu Ortağı ve CEO’su Kudret TÜRK, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CPO’su Erkan DOĞAN, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CTO’su Meriç AKDAMAR, Entepreneur, Advisor, NED, Purporse Officer Mete VARAS ve Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ’in yarışmanın jürisini oluşturduğu etkinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Harun TANRIVERMİŞ; “Benim tüm isteğim bu etkinliğin sürdürülebilir olması. Gelecek yıllarda da devam etmesi. Bütün üniversitelerimizin lisans ve lisansüstü öğrencilerine, hatta yabancılara açık olması, çok dilli olması. Yeni fikirlerin çıkması, bunların ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi. Her yarışma yeni bir fırsat doğuruyor. Yeni bir iş imkânı doğuruyor. Dilerim buradan güzel ürünler çıksın ve hayata geçsin.” dedi.

Yarışmada konuşma yapan bir diğer jüri üyesi Mete VARAS ise; “Nerede bir problem var, o problem bir fırsat aslında. Ben o gözle bakıyorum. Hackathon’ların amacı nedir? Bir problem var ve bu problemi en optimum şekilde çözebilmek. Katılımcılara baktım. Tamamı aslında ağırlıklı olarak Anadolu’daki üniversitelerden ve aşağı yukarı tamamı bilgisayar mühendisi. Birkaç tane endüstri mühendisi de var. Birçoğu bu alandan çıkma aslında, bunu da genişletmek gerekebilir. Gayrimenkulün kendisi de sadece tek bir alandan oluşmadığı için multidisipliner. Bundan sonraki Hackathon’lara, farklı bölümleri içeren gruplar şeklinde oluşturabileceğimiz ekipler başvurursa çok daha iyi ve farklı bir perspektiften çözümler çıkartabiliriz.” dedi.