Mastercard ve Medikal Turizm Derneği, Sağlık Hizmetinde Hızlı ve Güvenli Ödeme İçin Güçlerini Birleştirdi.

Mastercard ve Medikal Turizm Derneği (MTA), global sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve hastalar ile sağlık hizmeti sağlayıcıları için deneyimleri modernize etmek amacıyla yeni bir iş birliği başlattı. Proje kapsamında MTA, tedavi süreçlerini düzenlemenin yanı sıra Mastercard’ın teknolojisini kullanarak sağlık hizmeti sağlayıcılarına yönelik hızlı ve güvenli ödeme imkanları sunacak.

Global ödeme teknolojileri şirketi Mastercard ve Medikal Turizm Derneği (MTA), hastalar ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için sağlık alanındaki tedavi ve ödeme deneyimlerini iyileştirmek ve hızlandırmak hedefiyle bir iş birliği başlattı. İki kurum arasında yapılan iş birliği kapsamında MTA, tedavi süreçlerini düzenlemenin yanı sıra Mastercard’ın teknolojisini kullanarak sağlık hizmeti sağlayıcılarına yönelik hızlı ve güvenli ödeme imkanları sunacak.

 

Ödeme sürecindeki riskler en aza indirilecek

MTA tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelindeki hastaların yarısından fazlası uluslararası ödemeler konusunda; gizli maliyetler, döviz kuru karmaşıklıkları ve artan dolandırıcılık riski nedeniyle endişeli. Bu durumdan yola çıkarak ödeme sürecinin iyileştirilmesi hedefiyle Mastercard ile bir araya gelen MTA, sağlık ödemelerini daha kolay güvenli ve basit hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, “Mastercard olarak, her alanda ödeme süreçlerini daha güvenli ve kolay hale getirmek için sürekli olarak yeni iş birlikleri yapıyor, inovatif ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu son iş birliği ile hastalar, tedavilerini kolayca ve gönül rahatlığıyla ödeyebilecek, arka planda tüm süreçler Mastercard’ın kart teknolojisini kullanan MTA tarafından üstlenilecek.”

MTA’nın yeni sağlık turizmi platformu Better by MTA de Mastercard partnerliğinde geliştiriliyor. Bu platform, seyahat planlamasından, medikal işlem ödemesine kadar sağlık turizminin her adımının MTA ve Mastercard güvencesiyle gerçekleşmesini mümkün kılıyor. Better by MTA, seyahat seçeneklerini basitleştirmeyi, ödeme sürecini hızlandırmayı ve bakım seçeneklerinin karşılaştırmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

MTA Kurucu Ortağı ve Başkanı Jonathan Edelheit, “Neredeyse yirmi yıldır, dünya çapında güvenilir ve akredite sağlayıcılardan oluşan geniş bir ağla hastaları uygun fiyatlı, şeffaf ve yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ile buluşturarak sektörde kritik bir rol oynadık. Mastercard ödeme yetenekleri ve hizmetleriyle entegre tek bir arayüz geliştirmek, sınır ötesi kaliteli sağlık hizmetlerini güvenli ve erişilebilir kılmak için attığımız önemli bir adım oldu” dedi.

 

Memorial Hastaneler Grubu Avrupa/ABD Grubu Direktörü Johan W. F. de Letter: “Sağlık turizmi, Türkiye’nin en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri ve yılda yüzde 22,6 oranında büyüme göstermektedir. Yurt dışından hizmetlerimizi talep eden daha fazla hasta olmasıyla birlikte, bu ödemeler için Mastercard sanal kartlarını alan ilk hastanelerden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nakit ödemelerden dijital ödemelere geçiş, finans ekiplerimiz için verimliliği artıracak ve ödeme güvenliğini benzersiz bir şekilde sağlayacaktır.”

Mastercard ve MTA, bu yeni ödeme yeteneklerini dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sağlık hizmeti sağlayıcıları ile birlikte başlatarak 2024 yılı sonuna kadar daha fazla sağlayıcıya genişletmeyi planlıyor.

 

Araştırmanın ilgi çeken sonuçları:

  • Medikal turistlerin yaklaşık %97,2’si ‘güven’i kararlarında önemli ya da öncelikli bir faktör olarak görüyor.
  • Katılımcıların %71’inin sağlık hizmeti sağlayıcılarının uluslararası kabul görmüş bir akreditasyona sahip olup olmadığını teyit etmeleri, bu tür akreditasyonların hasta güvenini ve karar verme sürecini etkilemedeki kritik rolünün altını çizmektedir.
  • Katılımcıların %53,8’i tedavi sonrası takip konusunda endişelerini dile getirmiştir. Bu durum, birincil tıbbi müdahaleden sonra bile sürekli hasta bakımının önemini vurgulamaktadır.
  • Katılımcıların %34,6’sının gizli ya da ek maliyetlerden, %26,9’unun ise uluslararası ödeme dolandırıcılığından korktuğunu belirtmesi, karar alma sürecinde mali şeffaflık ve güvenliğin önemini vurgulamaktadır.
  • Potansiyel medikal turistlerin %28,1’i ise ödeme güvenliği konusunda endişeli ve %21,3’ü fon transferinde büyük zorluk yaşadığını belirtmiştir.