Mypayz Ödeme Kuruluşu A.Ş. Yönetim Kurulu’na Duayen Bankacı Namık Ülke atandı.

2024 yılı başına kadar Anadolubank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olan duayen Bankacı Namık ÜLKE, Mypayz A.Ş.’ye Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

 

Namık ÜLKE Kimdir?

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Namık Ülke, bankacılığa 1993 yılında Akbank Teftiş Kurulu’nda başladı. 1997-2012 yılları arasında Türk Ekonomi Bankası’nda Müfettişlik, Kredi Risk İzleme ve Kredi Tahsis Bölümlerindeki yöneticilik görevlerinden sonra çeşitli şubelerde Şube Müdürlüğü ve ardından Bölge Müdürlüğü ve Direktörlüğü yaptı. Sonrasında Odeabank’ta Bölge Direktörü ve ardından Para Finans Faktoring A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalıştı. Mart 2014 tarihinde Anadolubank’a Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Ülke, Temmuz 2017’de Genel Müdür olarak atandı ve yaklaşık 7 yıl süre ile Anadolubank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almasının yanısıra, Anadolu Faktoring A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Anadolubank’ta görev yaptığı sürede; Bankanın müşteri portföyünün yeniden dizaynı, ürün setinin tamamlanması ve dijital dönüşümüne liderlik edilmesi, Nakit Yönetimi ve Ödeme Sistemlerinin geliştirilmesi, POS, Dijital Bankacılık, Dış Ticaret, Altın Bankacılığı, Özel Bankacılık, Açık Bankacılık ve diğer dijital dönüşüm süreçlerinin oluşturulması konularını hayata geçirdi.

Namık ÜLKE, 2024 Şubat ayında Anadolubank Genel Müdürlük görevinden ayrılması sonrasında, 30 yıllık mesleki bilgi ve  birikimini  gerek fintech/finans sektörlerinde gerekse reel sektöre Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi/Danışmanı olarak katkı sağlama hedefi belirlemişti. Bu çerçevede, fintech sektörünün saygın , köklü , inovatif ve hızla büyüyen firması Mypayz Ödeme Kuruluşu  A.Ş.’ de  Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya başladı.