Matriks Ekosistemini Genişletiyor ve Partner Programıyla 2. Yılında da “Birlikte Büyüme” Çağrısını Sürdürüyor.

Matriks, para ve sermaye piyasalarına yönelik fikri ya da projesi olan herkesi, partner programının ikinci yılında Matriks’in 21 yıllık deneyiminin parçası olmaya davet ediyor. Program, inovatif çözümler geliştiren birey ve ekiplerin projelerini Matriks’in güçlü teknik altyapısı ve sektördeki uzmanlığıyla buluşturmayı hedefliyor.

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, “Matriks Ekosistemini Genişletiyor” programının ilk yılında elde ettikleri başarılı sonuçları değerlendirerek, programın öngörülerinin ötesinde ilgi gördüğünü vurguladı. Geçtiğimiz seneden bu yana yüze yakın ekiple bire bir görüşme yaptıklarını, Base Interactive ve Cronexis’in kuruluşlarına katıldıklarını ve ArfCapital ile ortaklık kurduklarını belirtti.

Tutar, bu girişimlerin farklı alanlardaki yetkinliklerinin gelecekte daha çok konuşulacağına dikkat çekerken, programın sürekli açık bir yapıya dönüştüğünü ve yatırım potansiyeli taşıyan projelerle temaslarının da sürdüğünü ifade etti. “Geçen dönemden yatırımla sonuçlanan başarılı hikayelerimizin yanında hala temas içinde olduğumuz, izleme sürecinde girişimler de var. Ayrıca çağrımız hala geçerli ve kapımız birlikte değer üretebileceğimize inanan herkese açık. Gelin birlikte büyüyelim.’’ dedi.

HANGİ PROJELERLE, KİMLER BAŞVURABİLİR?

‘Matriks Ekosistemini Genişletiyor’ Partner Programına; ‘Finansal Teknolojiler, Para ve Sermaye Piyasaları’ konusunda bir fikri veya projesi olan herhangi bir start-up girişimi, aktif faaliyet gösteren şirket, bir ekip veya tek bir kişi fark etmeksizin herkes başvurabilir.

Katılımcılar trading uygulamalarından, kriptopara ve blockchain uygulamalarına, finansal okuryazarlık projelerinden, finansal oyunlaştırma projelerine, yapay zekadan analiz uygulamalarına kadar çok geniş bir yelpazede, herhangi bir sınırlama olmadan, diledikleri alanda ve diledikleri teknolojiyi kullanarak proje üretebilir.

KATILIMCILAR, PROJEYLE İLGİLİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞARAK EKOSİSTEMİN KATKILARINDAN BAHSEDİYOR:

Başar Demiralp, Base Interactive CEO’su:“Matriks’in sunduğu altyapı ve yatırım desteği sayesinde FinCo projemizi hızla büyüttük ve yeni pazarlara açıldık.Matriks’in sektördeki liderliği ve güçlü konumu sayesinde piyasadaki bilinirliğimiz kısa sürede arttı.”

Faruk Özbaş, Arf Capital Kurucu Ortağı: ‘’Matriks ile iş birliğimiz finans mühendisliği ve yapay zeka destekli çözümlerimizi ve ar-ge projelerimizi bir üst seviyeye taşımamıza olanak sağladı. Matriks’in sağladığı piyasa verileri ve teknolojik alt yapı desteği ile yatırımcılara daha yenilikçi ve kapsamlı finansal çözümler sunabiliyoruz. ‘

Nihat Erim İnceoğlu, Cronexis Teknoloji A.Ş Genel Müdürü: ‘’Matriks’in sektördeki lider konumu ve uzun yıllara dayanan güvenilirliği sayesinde, piyasada daha güçlü ve daha kolay tanınır hale geldik. Yenilikçi fikirleri olan herkese tavsiyemiz; hayallerinize kavuşmanız için ilerlediğiniz bu zorlu yolda Matriks’in gücü ve desteği ile her türlü zorluğu birlikte aşabilirsiniz.’’

Selçuk Oğuz, Base Interactive CTO’su: Fikirlerimizi ürünleştirerek hızla büyüyen bir fin-tech şirketine dönüşme hikayemizde sektörün lider şirketi Matriks’in güçlü desteği bulunuyor. Bu sinerjiye dahil olmak ve bu keyifli yolculukta bize katılmak isteyen herkesi Matriks ekosistemine bekleriz.


HEDEFİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERİ DESTEKLEMEK VE FİNANSAL TEKNOLOJİ ALANINDAKİ DÖNÜŞÜME KATKI SUNMAK

Sektördeki yatırımcılar için fark yaratacak alanlara dokunmayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek değerli projeleri öne çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Cem Tutar; Son yıllarda dünyadaki teknolojik gelişmeler ve kazaların, iç kaynaklarımızın ürettiklerinin ne kadar stratejik, değerli hatta güvenliğimizi etkileyecek boyutta önemli olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Kendi hikayemizden yola çıkarak, yeni hikayeleri birlikte yazmak üzere oluşturduğumuz Matriks ekosistemini, geliştirerek ve genişleterek, sadece bugünü ve ülkemizi değil daha fazlasını hedeflemek istiyoruz. Çağımız, birbirini tamamlayan parçaların birlikte çok daha büyük bütünler oluşturduğu bir çağ ve finansal teknolojiler derin bir uzmanlık gerektiren bir alan haline geldi bu pencerenden baktığınızda hem girişimlerin hem de bu girişimlerin birlikte çalışarak üretmesi çok daha değerli. Bu yıl da sektörel iş birlikleri, ekosistem üyesi şirketlerin ürünleri ve büyümeleri ile ekosistemimize yeni üyeler kazanmak konusundaki çabalarımızı arttırarak birlikte daha fazlasını başarmak istiyoruz.” diye konuştu.