Microsoftun yerli ortağı PEAKUP, özelleştirilebilir YZ asistanını Dubaideki etkinlikte tanıttı!

%100 yerli sermayeli Microsoft iş ortağı PEAKUP, Yapay Zeka Çözümleri Birimi’nin kurumsal şirketler için geliştirdiği özelleştirilebilir yapay zeka asistanının tanıtımını, Dubai’de Redington Middle East and Africa tarafından gerçekleştirilen The Vertical etkinliğinde yaptı.

Teknoloji entegratörü ve inovasyon merkezi Redington tarafından Dubai’de düzenlenen ve endüstri spesifik dijital çözümlerin tanıtıldığı The Vertical by Redington etkinliği, bu yıl %100 yerli sermayeyle kurulan ve Microsoft’un sertifikalı partnerlerinden olan BT şirketi PEAKUP’ı ağırladı. Bünyesindeki Yapay Zeka Çözümleri Birimi’yle Microsoft teknolojilerini kullanarak kuruluşların yapay zeka (YZ) dönüşümünü başlatan ve Copilot, Copilot Studio ve Azure AI gibi çözümlerle şirketlere özel yapay zeka çözümleri geliştiren PEAKUP, 21 Ağustos’ta gerçekleştirilen The Vertical etkinliğinde son geliştirdiği YZ ajanı “özelleştirilebilir asistanı” tüm dünyaya tanıttı.

 

%90 daha az maliyetle yapay zeka ajanları geliştiriyor 

Küresel danışmanlık şirketi McKinsey tarafından yayımlanan bir araştırma, her üç şirketten ikisinin (%65) üretken yapay zeka çözümlerini düzenli olarak kullandığını ortaya koydu. 10 aylık sürede iki kat artışa işaret eden bu veri, kurumsal hayatta YZ benimsemesinin hızla ilerlediğini gösterdi.

OpenAI tarafından geliştirilen ve “en maliyet-etkin model” olarak sunulan GPT-4o mini dil modelinin avantajlı fiyatlandırması başta olmak üzere, yapay zeka teknolojisinde yaşanan son gelişmelerin bu benimseme sürecine katkıda bulunduğunu dile getiren PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, “İş dünyası verimlilik arıyor, bu da çalışan refahını yükseltecek ve verimliliği artıracak yapay zeka ajanlarına (AI Agent) talebi artırıyor. YZ ajanları, kurumsal verilere güvenli yöntemlerle erişerek şirket çalışanlarının ve müşterilerin sorularına özelleştirilmiş, gerçek veriden beslenen doğru yanıtlar verebiliyor.

YZ çözümleri konusunda uzmanlaşan ve bu uzmanlığı Microsoft tarafından teyit edilen PEAKUP olarak, OpenAI’ın son modelinin maliyet-etkin fiyatlandırma politikasını Türkiye ve bölge ülkelerdeki şirketler için fırsata çeviriyoruz. Şirketlere özel yapay zeka ajanı geliştirme maliyetlerini %90’a kadar azaltabilen PEAKUP olarak, The Vertical’da tanıttığımız özelleştirilebilir asistan, YZ dönüşümünü başlatmak isteyen şirketlerin iş süreçlerine en hızlı şekilde uygulayabileceği esnek bir çözüm olarak öne çıkıyor” dedi.

 

Özelleştirilmiş yapay zeka talep eden şirket sayısı üç katına çıktı

Redington Middle East and Africa tarafından düzenlenen The Vertical etkinliğinin PEAKUP için küresel yapay zeka çözümlerini dünyaya tanıtma fırsatı sunan bir buluşma olduğunu belirten PEAKUP MEA Bölge Direktörü Ahmet Uygur, “The Vertical’da yoğun ilgi gören özelleştirilebilir asistanımız, kuruluşların spesifik ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere tasarlandı. İş dünyasında, rutin iş süreçlerinde karşılaşılan problemlere etkin çözümler sunan, çalışma hayatındaki verimliliği artıran PEAKUP özelleştirilebilir asistanın bölgemizdeki şirketlerin iş süreçlerini dönüştürmesi ve bu dönüşüm sürecine eşlik etme fırsatı bulmamız bizi heyecanlandırıyor.

PEAKUP Yapay Zeka Çözümleri Birimi, temmuz sonundan bu yana yapay zeka geliştirme taleplerinde üç kat artış yaşadı. Sektör ya da ölçek fark etmeksizin şirketler, özelleştirilebilir yapay zeka ajanları ve yapay zeka destekli kurumsal chatbot’lar geliştirerek İK, satış, pazarlama, tedarik gibi süreçlerde verimliliği artırıyor ve bu sayede hem müşteri hem de çalışan deneyimini iyileştiriyor. Bu gayeyle yola çıkan şirketlerin yolu da Microsoft tarafından ‘AI & Machine Learning on Microsoft Azure Advanced Specialization’ sertifikasına sahip, akıllı ajanlar geliştirme konusunda uzmanlaşan PEAKUP’tan geçiyor” ifadelerini kullandı.

 

Yapay zeka dönüşümüne en hızlı şekilde uyum vaat ediyor

PEAKUP’ın 12 yıl önce kurulduğunu ve o günden bu yana bini aşkın müşteri için başarılı projelere imza attığını kaydeden PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı ise “Microsoft çözümlerinde uzmanlaşmış ekiplerimizle geliştirdiğimiz çözümler, 1 milyonu aşkın son kullanıcının en güncel teknolojiyle temas noktası oluyor. PEAKUP olarak birlikte çalıştığımız müşterilerin işini kendi işimiz gibi sahipleniyor, güçlü altyapılar üzerine ihtiyaç duydukları uygulamaları geliştiriyor ve yapay zeka başta olmak üzere teknoloji yatırımlarından en yüksek faydayı en kısa sürede görmeleri için çalışıyoruz” dedi.

İş dünyasının halihazırda belirli görevler için özelleştirilen yapay zekanın yaygın olarak kullanıldığı bir dönem olan “AI agent” dönemini deneyimlediğini vurgulayan Ahmet Toprakçı, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Dubai’deki The Vertical etkinliğinde ilk kez gün yüzüne çıkardığımız özelleştirilebilir asistanımız, işletmelerin satış, müşteri hizmetleri, insan kaynakları gibi fonksiyonlarında işletme ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilerek devreye alınabiliyor. PEAKUP olarak yalnızca Türkiye’de değil, Dubai ve Birleşik Krallık’ta da her ölçek ve sektörden şirketin yapay zeka dönüşümüne en hızlı şekilde uyum sağlaması için uzmanlığımızdan, çalışma disiplinimizden ve Microsoft’un resmi partneri olmanın sağladığı ek yetkinliklerden yararlanıyoruz.”