Deloitte, yenilikçi teknolojik çözümler geliştirmeye odaklanan teknoloji ağının bir parçası olan yeni ofisini İstanbul’da hayata geçirdi.

Stratejik bir yaklaşımla Türkiye’de konumlandırılan merkezde Deloitte, ülkemizin inovasyon ekosistemine önemli katkı sağlayacak.

Deloitte bu merkez ile, Türkiye’de yerleşik şirketler ve uluslararası şirketlere geniş ve yenilikçi bir çözüm yelpazesi sunacak.  Söz konusu merkez, dünya genelinde 200.000’den fazla uzmanı ile faaliyet gösteren Deloitte teknoloji ağının bir parçası olarak, üst düzey bilgi-birikimden yararlanırken, Türkiye’deki şirketlere yenilikçi çözümler üretecek ve piyasadaki nitelikli insan kaynağının gelişimini destekleyecek.

Dijitalpark Teknokent Ataşehir Yerleşkesi’nde kurulan teknoloji merkezi öncelikle SAP teknolojisini merkeze alan yenilikçi hizmetler sunmaya odaklanacak. Bu hizmetler, Otomotiv, İlaç, Tüketim Malları, Perakende, Enerji ve Altyapı Hizmetleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük global şirketlere, en son teknolojik çözümlerin geliştirilmesini esas alacak. Merkez geliştikçe ufkunu Salesforce, Mambu, Guidewire, Outsystems, Mullesoft, Mendix veya Appian gibi diğer ileri teknolojileri de dahil edecek şekilde genişletecek.

 

Türkiye’nin potansiyeline olan inancımızın göstergesi

Teknoloji merkezinin açılış etkinliği, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler, iş ortakları ile Deloitte yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Küresel çapta hizmet verecek teknoloji merkezinin İstanbul’da faaliyete girmesinin şirketin Türkiye pazarının önemi ve potansiyeline olan inancını gösterdiğini vurgulayan Deloitte Türkiye CEO’su Başak Vardar şunları söyledi:

“Türkiye, stratejik konumu, genç nüfusu, dinamik ekonomik yapısı ve büyüme potansiyeli ile bölgesinde ve dünyada önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Türkiye’nin bu nitelikleri, Deloitte’un teknoloji geliştirme ağının içinde önemli bir fonksiyon üstlenecek teknoloji merkezimizin stratejik konumunu destekliyor. İstanbul’da hayata geçirdiğimiz bu merkezde geliştirilecek öncü teknolojilerle hem uluslararası şirketlere, hem de Türkiye’nin bölgesel ve global düzeyde hizmet veren, önde gelen şirketlerine onları bir adım öne taşıyacak yenilikçi hizmetler sunacağız.”

 

Türkiye’nin nitelikli iş gücü için bir fırsat  

Deloitte olarak Türkiye’deki bu oluşum ile ülkemizin nitelikli iş gücüne de fırsat ve katkı sunacaklarını vurgulayan Vardar, “Teknoloji merkezimizde yüksek niteliklere sahip çalışanlar istihdam edilecek; hedefimiz iki, üç yıllık bir perspektifte 200’den fazla kişiden oluşan bir ekip kurmak. Bu açıdan merkezimizin hem Türkiye’nin sunduğu teknolojik hizmet ağına, hem de inovasyon kültürüne ve istihdama katkı sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.