Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer’in fintek sektörü değerlendirmeleri ve gelecek öngörüleri Fintechtime Ekim sayısında yer aldı.

Fintech’in geleceğine dair daha yakından bir bakış sunmayı amaçladığımız “Fintech 2030’da Nasıl Görünecek?” başlıklı dosya konumuzda, fintech’in dönüştürücü gücünü ve sektörü ileriye taşıyacak fikirleri masaya yatırdık. Dosya konumuzu sektör liderlerinin görüşleri ve gelecek öngörüleri ışığında hazırladık. Fintech’in geleceğini şekillendiren temel trendleri ve teknolojik dönüşümleri de ele aldık. Dosya konumuz, “Finansal Teknoloji Sektöründe Değişmeyecek Olanlar” başlığıyla başlayıp, “Finansal Teknoloji Sektöründe Değişmesi Muhtemel Trendler” bölümüyle devam ediyor. Sektör liderlerine yönelttiğimiz, “2030 yılına kadar fintech sektöründe neler değişmez, neler değişir? 2030 ve sonrasına dair tahminleriniz neler olur?” sorularının yanıtları ile tam bir başucu rehberi haline geliyor. Finalde ise finans dünyasında köklü değişikliklerin hangi gelişmelerle tetiklenebileceğini tartışarak, sizleri geleceğin finansal ekosistemi üzerine düşünmeye davet ediyoruz.

 

Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer’in fintek sektörü değerlendirmeleri ve gelecek öngörülerini aşağıda bulabilirsiniz.

 

Fintech Sektörünün Geleceğine Bakış: 2030 ve Ötesi

Fintech sektörü, 2030 yılına kadar birçok köklü değişimden geçecek ancak bazı temel prensipler sabit kalacak. Ödeme çözümleri, finansal erişim ve güvenlik her zaman sektörün temel taşları olmaya devam edecek. Finansal hizmetlerin hızla ve kolaylıkla sunulması, kullanıcı deneyiminin merkezde kalması gibi unsurlar değişmeyecek. Ancak, bu hizmetlerin nasıl ve kimler tarafından ve kimlere sunulduğu konusunda büyük bir dönüşüm  öngörüyorum.

 

Neler Değişecek?

Öncelikle tüketiciler ve beklentileri değişecek. 2010 ve sonrasında doğan çocuklar 2030’lu yıllarda bambaşka beklentilerle kapımızı çalacak, iş hayatında liderlik edecekleri dönüşüm tüketici beklentilerine yansıyacak. Bugün bile tüketicilerin her yerde Netflix ve Amazon gibi şirketlerde yaşadıklarına benzer deneyimler yaşamak istediğini gözlemliyoruz. Abonelik iptali için faks çekmenizi isteyen şirketler yerlerini bu yeni nesil şirketlere bırakacaklar. Bugün hayatımızda olmayan ya da emekleme aşamasında olan yeni nesil şirketlerin önümüzdeki 10 yıllara damga vuracağını düşünüyorum.

2030 yılına geldiğimizde, özellikle yapay zekâ ve makine öğrenimi tabanlı çözümler, finansal karar alma süreçlerini otomatikleştirip daha hızlı ve doğru hale getirecek. Müşteri deneyimi, kişiselleştirmenin doruklarına ulaşacak. Kullanıcılar ihtiyaçlarına anında yanıt veren ve özelleşmiş finansal hizmetlerle buluşacak ve dünyanın her yerinden bu çözümlere kolayca erişebilecek. Bugün belki de hayatımızda olmayan şirketler çok küçük ekiplerle 10 milyar dolarlar seviyelerine çok hızlı ulaşacaklar ve köşe başını tutmuş, değişime direnen şirketleri oldukça zorlayacaklar.

Blockchain teknolojisi ve dijital varlıkların, özellikle de merkez bankalarının dijital paralarının (CBDC) yaygınlaşmasıyla birlikte, sınır ötesi ödeme ve işlem süreçleri yeniden tanımlanacak. Bu, küresel ticarette finansal entegrasyonun ve likiditenin artmasına yol açacak. Lidio gibi fintech şirketleri de bu süreçte hızla adapte olarak, uluslararası pazarlara hızlı giriş ve esnek ödeme çözümleri sunmada önemli rol oynayacak.

 

Neler Değişmeyecek?

Finansal teknoloji girişimlerinin de üzerinde koştuğu kart şemaları ağları, bankalar ve Troy gibi milli şemalar güçlenerek yola devam edecekler. Bu ağlardan faydalanabilmek bizler gibi finansal teknoloji girişimleri için şüphesiz yeni kapılar da açacak. Bu oyuncular arasındaki tatlı rekabetin yanı sıra konsolidasyon fırsatları ve beraberinde satın almalar, birleşmeler devam edecek.

Güvenlik ve regülasyonların önemi aynı kalacak, müşterilerin güvenini kazanmak, bu güveni korumak, fintech ekosisteminin en kritik bileşenlerinden biri olmaya devam edecek, veri güvenliği ve regülasyonlara uyum, her geçen gün daha da önemli hale gelecek.

 

2030 ve Ötesine Dair Tahminler: 2030 sonrası için fintech dünyasını merkezisizleşmiş fakat daha entegre bir yapı bekliyor. Fiziksel bankacılık hizmetlerinin yerini tamamen dijital çözümlere bırakmasıyla, finansal hizmetler anlık ve küresel hale gelecek. Bankacılık hizmetleri bir “arka plan” hizmetine dönüşecek, bireyler ve işletmeler için görünmez ama her an hazır bir finansal altyapı söz konusu olacak.

Bu yeni dönemde, fintech ekosistemi yalnızca finansal hizmetleri sunan bir araç olmaktan çıkıp, kullanıcıların yaşamlarına değer katan bir partner haline gelecek. Lidio olarak biz de bu geleceğin bir parçası olmayı ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmayı sürdüreceğiz.