Açıklanan sonuçlara göre, 2024’ün Üçüncü Çeyreğinde ParamPOS’un İşlem Hacmi 90,4 Milyar TL, ParamKart’ın İşlem Hacmi 8,5 Milyar TL Olarak Gerçekleşti.

Türkiye’nin en değerli fintek şirketi Param, 2024 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın üçüncü çeyreğinde ParamPOS’un işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artarak 90,4 milyar TL oldu. ParamKart’ın işlem hacmi ise 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 97’lik artışla 8,5 milyar TL’ye yükseldi.

ParamPOS işlem hacmiyle 2024 yılı üçüncü çeyreğinde rekor kırdı

Tek sözleşmeyle tüm banka ve kredi kartlarından kesintisiz ödeme alma güvencesi, uygun komisyon oranları ve ertesi gün tahsilat imkanı sunan ParamPOS’un 2024 yılı üçüncü çeyreğindeki işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artarak 90,4 milyar TL’yi buldu.

On Binlerce üye işyerinin tercihi ParamPOS ile yapılan işlem adedi ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 35 artış göstererek 70.2 milyon olarak açıklandı. ParamPOS aracılığıyla yılın üçüncü çeyreğinde yapılan işlemlerin yaklaşık yüzde 35’i taksitli, yüzde 65’i  tek çekim olarak gerçekleşti.

Ortalama sepet tutarı 2023 yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde %47 artış gösterirken, ParamPOS aracılığıyla yılın üçüncü çeyreğinde en çok harcama 20 Ağustos 2024’te yapıldı.

Banka kartı işlem hacmi geçtiğimiz yıla göre yüzde 80, kredi kartı işlem hacmi ise yüzde %111 artış gösterdi. Üçüncü çeyrekte ParamPOS ile işlem hacmi en fazla olan ilk 3 sektör; “Marketler”, “Muhtelif  ve Spesiyalite Perakende Satış Dükkanları”, “Restoranlar” olarak sıralandı.

 

ParamKartlılar yılın üçüncü çeyreğinde en çok market harcamalarında kazandı

Nakit iade avantajıyla harcadıkça kazandıran ParamKart ile yapılan işlem adedinde 2023’ün aynı dönemine göre yaklaşık  yüzde 6, işlem hacminde ise yüzde 97, oranında büyüme sağlandı. ParamKart’la en fazla harcama yapılan sektörlerin sıralaması, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını da ortaya çıkardı. Verilere göre yılın üçüncü çeyreğinde ParamKartlılar işlem adedi baz alındığında en çok market alanında harcama yaptı. Harcamalarda ikinci sırada  hizmet sektörü, üçüncü sırada ise restoran yer aldı.

ParamKart ile 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yapılan harcamaların büyük çoğunluğu, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi İstanbul’da gerçekleşti. Harcama oranlarında İstanbul’u sırasıyla; Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli  izledi. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde en çok harcama yapılan gün 11 Eylül 2024 oldu.

2024 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Param Kurucusu ve CEO’su Emin Can Yılmaz, şunları kaydetti: “2024’ün üçüncü çeyreğinde büyümemizi sürdürerek fintek ekosistemindeki öncü konumumuzu pekiştirdik. Yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiğimiz verilerle yeni rekorlara imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. ParamPOS’un işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100’lük bir artışla 90,4 milyar TL’ye yükselirken, ParamKart’ın işlem hacmi ise yüzde 97 artışla 8,5 milyar TL’ye ulaştı. Müşteri memnuniyetini odağımıza alarak ve güvenlerini sürekli kazanarak elde ettiğimiz bu başarıyı daha da ileri taşımayı 2024 yılını da rekorlarla geride bırakmayı hedefliyoruz. Üreticiden tüketiciye kadar uçtan uca bütünleşik finans hizmetleri sunarak bireysel ve kurumsal müşterilerimiz için finansın teknolojiye dokunduğu her noktada değerli çözümler üretmeye devam edeceğiz.”