Payten, “One Stop Shop Fintech” yaklaşımıyla geliştirdiği Fintech Suite çözümüyle, finteklere tüm finansal çözümleri tek platform üzerinden sunabilme yeteneği kazandırıyor.

Finansal teknolojiler ekosisteminde, özellikle ödeme sistemleri, e-para ve dijital bankacılık alanlarında yaşanan inovasyon hem işletmeler hem de tüketiciler için yepyeni fırsatlar sunuyor.

25 yılı aşan Ar-Ge tecrübesiyle, 50 binden fazla üye işyeri, yıllık 3 milyar işlem adediyle küresel ölçekte hizmet verdiği 35 banka ve fintek iş ortağı ile Türkiye’nin en yüksek hacimli online ödeme altyapısını yöneten Payten, “One Stop Shop Fintech” yaklaşımıyla geliştirdiği Fintech Suite çözümüyle, finteklere tüm finansal çözümleri tek platform üzerinden sunabilme yeteneği kazandırıyor.

Sektöre adım atmak isteyen şirketler için en büyük zorluğun entegre, güvenli ve esnek bir altyapıyı hızla hayata geçirmek olduğunu belirten Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu “Payten Fintech Suite,  fintekleşmek isteyen bankalar ve çözümlerini çeşitlendirmek isteyen ödeme ve e-para kuruluşları ile fintek girişimlerine uçtan uca bir çözüm seti sunuyor. Hem ‘anahtar teslim’ hem de ‘modüler’ yapısıyla ihtiyaca özel esneklik sunan çözümümüz, firmaların düşük maliyetlerle ve çok kısa sürelerde pazara giriş yapmasına olanak tanıyor.

Geleneksel yöntemlerle bir fintek şirketi kurmak ciddi maliyetlerle birlikte 1,5 – 2 yıl sürebilirken, Payten Fintech Suite’in altyapısında hazır bulunan 30’dan fazla çözüm ve gelişmiş fonksiyon sayesinde bu kurumlar 7 hafta gibi kısa bir sürede faaliyete başlayabiliyor. Payten olarak,  altyapı yönetimi, teknik süreçler, regülasyon takibi ve 7/24 canlı operasyonel destek gibi uzmanlık gerektiren tüm süreçleri de üstlenerek maliyetlerini düşürüyoruz.”dedi.

Ödeme kuruluşları ve e-para şirketlerinin farklı ihtiyaçlarına özel çözümler sunduklarını belirten Burak Kutlu “Bu kapsamlı çözüm setinin çekirdeğini oluşturan ödeme orkestrasyonu altyapısı, PCI DSS Level 1 uyumlu kart saklama ile Masterpass entegrasyonu, 20’den fazla banka sanal POS entegrasyonu, B2B tahsilat yönetimi, çoklu kart ile ödeme, pazaryeri, alternatif ödeme yöntemleri, alışveriş kredisi, chargeback ve mutabakat gibi çözümlerin yanı sıra, GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı), BKM entegrasyonu, müşteri kazanım süreçlerini dijitalleştiren KYC (Müşterini Tanı- Kimlik Doğrulama) ve dijital onboarding gibi servisleri de hazır entegrasyonla sunarak, ödeme kuruluşlarına mevzuata tam uyumlu bir ekosistem sağlıyoruz.

E-para kuruluşları için de, kendi iş modellerine göre özelleştirebilecekleri açık bankacılık, fatura ödemeleri, uluslararası para transferi, AML (Kara Para Aklamayı Önleme), gelişmiş fraud yönetimi ve loyalty (sadakat) gibi modülleri barındıran kapsamlı bir dijital cüzdan çözümü sunuyoruz.”dedi.