Garanti BBVA, üniversitelilere özel Fikrinle Parla yarışmasını başlattı. 500 bin TL ödül ve Madrid ziyareti fırsatı sunan inovasyon yolculuğuna başvurular, 10 Şubat 2026 tarihine kadar devam ediyor.

Garanti BBVA, üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı “Fikrinle Parla” yarışmasıyla bankacılığın geleceğini gençlerin yaratıcı fikirleriyle tasarlıyor. Sürdürülebilir bankacılık, yapay zekâ ve kişiselleştirilmiş deneyim odaklı projelerin yarışacağı platformda, katılımcıları toplam 500 bin TL tutarında ödül havuzu ve küresel deneyim fırsatları bekliyor. Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencilerine açık olan başvurular, 10 Şubat 2026 tarihine kadar devam ediyor.

“Gençliği geleceği şekillendiren en önemli değer kaynağı olarak görüyoruz”

Garanti BBVA, bankacılık dünyasının dönüşümünde gençlerin rolünü merkeze alan bir inovasyon yolculuğu başlatıyor. Üniversite öğrencilerinin 2–4 kişilik takımlarla katılabildiği yarışma; Sürdürülebilir Bankacılık, Yapay Zekâ ile Geleceğin Bankacılığı ve Gençler için Kişiselleştirilmiş Bankacılık Deneyimi olmak üzere üç ana tema üzerine kuruldu. Proje sürecini değerlendiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Taşcı Firuzbay, gençlerin fikir üretme cesaretini desteklemenin önemini şu sözlerle vurguladı:

“Bankacılık bugün yapay zekâ başta olmak üzere teknolojinin yaratıcı gücü, sürdürülebilirlik ve kişiselleştirilmiş deneyimler etrafında hızla dönüşüyor. Gençlerin bu süreçte aktif rol almalarını sağlamak adına onlara denemek ve üretmek için alan açıyoruz. ‘Fikrinle Parla’, bu vizyonun bir sonucudur. Gençlerin gelişim yolculuğunda yanlarında duran bir yol arkadaşı olmayı, potansiyellerini görünür kılmayı önemsiyoruz.”

“BBVA Grubu’nun global imkânlarını gençlerle buluşturuyoruz”

Yarışma süreci sadece fikir üretmekle kısıtlı kalmayıp, finale kalan takımlara sunulacak mentorluk destekleriyle kapsamlı bir gelişim platformuna dönüşüyor. 7 Nisan 2026’da Garanti BBVA Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecek finalde dereceye giren takımları şu ödüller bekliyor:

  • 1. Takım: 220.000 TL ve BBVA Madrid ofis ziyareti

  • 2. Takım: 160.000 TL

  • 3. Takım: 120.000 TL

Jüri koltuğunda Garanti BBVA liderlerinin yanı sıra Teknoloji ve Sürdürülebilirlik İletişimcisi Sertaç Doğanay ile Girişimcilik Vakfı temsilcisi yer alacak. Ebru Taşcı Firuzbay, dijitalleşme ve yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerin hem stratejik önceliklerinde hem de yetenek kazanımı gündemlerinde olduğunu belirterek, BBVA Grubu’nun küresel imkânlarını genç yeteneklerle paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yarışmaya başvurular 10 Şubat 2026 tarihine kadar https://anbeankampus.co/garanti-bbva-genc-fikrinle-parla/ adresi üzerinden yapılabilecek.