Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu toplantısında, Ünal Tolga Esgin’in, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına karar verildi.

Ünal Tolga Esgin Çeyrek Asırlık Bankacılık Tecrübesiyle Yeni Görevine Hazırlanıyor

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü mezunu olan Ünal Tolga Esgin, kariyerine 1998 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş unvanıyla adım attı. Denetim ve operasyon alanında edindiği güçlü temellerin ardından 2007 ile 2010 yılları arasında sırasıyla İstanbul I. Bölge Müdürlüğü, Şube Operasyonları Bölümü ve Bireysel Bankacılık Satış Bölümlerinde Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Bankanın farklı iş kollarında kazandığı geniş perspektifle 2010 yılından itibaren kariyerine Birim Müdürü olarak devam etti.

İşbank AG Genel Müdürlüğünden Afet Koordinatörlüğüne Uzanan Başarılı Bir Kariyer

Yerel pazardaki başarılarının ardından 2013 yılında İş Bankası’nın Almanya’daki iştiraki İşbank AG bünyesinde görevlendirilen Esgin, Avrupa pazarında çeşitli pozisyonlarda yöneticilik yaptı. Yurt dışı operasyonlarındaki vizyoner çalışmaları neticesinde 2018 yılında İşbank AG Genel Müdürü olarak atandı. Avrupa bankacılık ekosisteminde edindiği altı yıllık üst düzey yönetim tecrübesinin ardından 2024 yılında Türkiye’ye dönerek bankanın Afet ve Olağanüstü Durum Koordinatörü görevini üstlendi. Kurumun kriz yönetimi ve operasyonel dayanıklılık süreçlerine liderlik eden deneyimli isim, BDDK onay süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine başlayacak.