On parmağında on marifet KOBİ’lerin ülke ekonomisine katkısı yadsınamazken, günümüzün artan rekabet ortamında bir çok temel yatırım kalemi bile ötelenebiliyor. Her geçen gün sayısallaşan dünyada hala santral kurmayan, tek hat üzerinden çalışan birçok sayıda KOBİ varken, bir çoğu Çağrı Merkezi yatırımı yapamıyor ve yönetemediği müşteri portföyü nedeniyle de ciddi zararlara uğruyor. Ticaret sektöründe hizmet veren KOBİ’lerin global pazarda var olma çabalarına katkı sağlamayı amaçlayan Tegsoft, bulut sistemleri (cloud) üzerinden sunduğu kiralama modeli sayesinde KOBİ’lere yeni ve kurumsal bir vizyon sunuyor. Bulut sistemleri üzerinden fiziksel ortam, donanım ve altyapı yatırımı olmaksızın santral ve çağrı merkezi hizmeti sunan Tegsoft, küçük bir santralin ayda 10 Dolardan başlayan kiralama bedeli olduğuna dikkat çekiyor.

“Yatırımın geri dönüşünü hızlandırmak elinizde”

Web Tabanlı Çağrı Merkezi Yazılım Üreticisi Tegsoft Kurucu Ortağı ve İş Geliştirme Müdürü Tuba Gürsoy, “Artan küçük ölçekli e-ticaret siteleri, ev-ofis hizmet modelleri düşünüldüğünde cloud odaklı çözümler, girişimcilere önemli avantajlar sunuyor. Donanıma büyük yatırımlar yapmadan iş geliştirmeye ve insan kaynağını eğitmeye olanak tanıyan yeni nesil teknolojiler, girişimcilere zamandan ve paradan tasarruf sağladığı gibi yatırımın geri dönüşünü de hızlandırıyor” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim İstatistikleri, 2015 raporuna göre; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) toplam girişim sayısının %99,8’ini, istihdamın %74,2’sini, maaş ve ücretlerin %54,7’sini, cironun %63,8’ini oluşturdu.

KOBİ’ler 2014 yılında ihracatın %56,4’ünü gerçekleştirdi. Girişimin ana faaliyetine göre KOBİ’lerin ihracatının %35’i sanayi, %60,7’si ticaret sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler tarafından yapıldı. Ülke ekonomisine katılan değer bu kadar büyükken bir çoğu Çağrı Merkezi yatırımı yapamıyor hatta yönetemediği müşteri portföyü nedeniyle ciddi zararlara uğruyor. Ticaret sektöründe hizmet veren KOBİ’lerin global pazarda var olma çabalarına katkı sağlamayı amaçlaya Tegsoft, cloud üzerinden sunduğu kiralama modeli sayesinde KOBİ’lere yeni ve kurumsal bir vizyon sunuyor.

Cloud üzerinden yönetilebilen hizmetler içinde; lokal şirket santrali ve lokal çağrı merkezi yönetimi, otomatik dış arama (Kampanya Aramaları), müşteriye özel IVR programlama, sesli posta (Voice Mail Server), ses kayıt hizmeti (Voice Recording Server) ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yer alıyor.