Geçtiğimiz yılın sonunda toplam 107.300 adet çalışanı bulunduğu açıklanan Intel, iki ay içerisinde 12 bin civarında kişiyle yollarını ayıracak. 2017 yılına kadar sürmesi planlanan iş gücündeki küçülmenin nedeni olarak bilgisayar sektöründeki gerileme gösteriliyor. Dünyanın en büyük çip üreticisi olarak bilinen Intel, artık bu ünvanla anılmak istemiyor. PC endüstrisini uzun yıllar domine eden firmanın yeni amacı çip üretmek yerine bulut bilişime öncelike vermek ve sunucu sağlamak.

Mobil Cihazlar Intel’i Derinden Sarstı

Uzun yıllar boyu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda hüküm süren Intel, günümüzde mobil cihazların daha fazla kullanılması ve bilgisayarların ikinci planda kalmasıyla da ağır hasar aldı. Gelirlerinin %60’lık kısmını çip üretimi ve satışından elde eden dev firma, bilgisayar satışlarındaki azalmadan dolayı büyük bir gerileme yaşadı. Çareyi iş gücünü azaltmakta bulan Intel yetkilileri bu sayede 750 milyonu bu sene olmak üzere 2017 yılına kadar 1.4 milyar dolar gider azaltması yapmayı ön görüyor.

Ate yandan hem laptop hem de tablet olarak kullanılan bilgisayarlara daha fazla yatırım yapacağını açıklayan Intel, oyun sektörüne de desteğini devam ettireceğini açıkladı. Yöneticilerin planları arasında IoT (Nesnelerin İnterneti) sektörüne de hatırı sayılır ölçüde yatırım yapmak var.