Tüm dünyada kullanma oranı gün geçtikçe artan giyilebilir teknoloji ürünleri özellikle İngiltere’de büyük ilgi görüyor. Üstelik bu ilginin sahipleri klasik tüketici ya da diğer bir değişle son kullanıcılar değil, spor kulüpleri… Giyilebilir teknoloji ürünleri sayesinde vücut değerlerinin toplanması bazı futbol takımları tarafından avantaja çevrilmeye başlandı. Bu kulüplerin başında da İngiltere Premier Ligi’nin lideri Leicester City Futbol Kulübü var.

Başarıya hasret bir kulüp olan Leicester City, İngiltere’de inanılması güç bir işe imza atarak, daha önce hiçbir takımın elde edemediği bir başarının eşiğine geldi. Sezonun başında ikinci lige düşmesine kesin gözüyle bakılan Leicester City, şampiyonluğa koşarken araştırmacılar da takımın bu benzersiz başarısının sırrını çözmeye çalışıyor. Takımın başarısının ardında yatan gerçek ise oldukça sıra dışı; giyilebilir teknoloji…

Saniye başı 800-900 veri

Leicester City takımındaki oyuncular OptimEye S5 isimli cihazı kullanıyorlar. Sporcunun hareketini, hızını, kabiliyetlerini ve vücut dengesini ölçümleyen bu teknolojik alet sayesinde antrenmanlar daha etkili ve daha verimli yapılıyor. Cihazın içerisindeki özel algılayıcılar sporcuya ait 800 ila 900 veriyi saniye başı gönderebiliyor. Takımdaki oyuncuların hem bireysel hem de toplu halde verileri işlenerek antrenman temposu ve içeriği de ona göre belirleniyor. Elde ettiği bu sıra dışı başarı sayesinde adından söz ettirmeyi başaran Leicester City’nin ardından şimdi diğer kulüpler de aynı teknolojiyi kullanmaya hazırlanıyor.