Sadece Amerika’nın değil dünyanında en ünlü domain servislerinden biri olan GoDaddy, en değerli yöneticilerinden biri olan Elissa Murphy’i Google’a kaptırdı. Normal şartlarda sessiz sedasız biçimde gerçekleşmesi beklenen transfer, halka açık bir firma olan GoDaddy’nin ABD Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı bildirim sayesinde sağır sultana bile ulaştı. Yapılan açıklamaya göre bir hafta önce istifa eden Elissa Murphy’nin bulut konusunda atılım yapayı planlayan Google’a gideceği ortaya çıktı.

Bulut dünyası çalkalanıyor!

Yakın zamanda bulut altyapısına yatırım yapmayı planlayan Google’dan böylesi büyük bir hamle gelmesi ise epeyce şaşırtıcı oldu. GoDaddy’de yaptığı atılımlarla ve firmanın bilinirliğine yaptığı katkılarla kısa sürede sivrilmeyi başaran ve CTO’luk görevine kadar yükselen Elissa Murphy’nin Google’dan nasıl bir teklif aldığı ise merak konusu.

GoDaddy bünyesinde görev yaptığı süre boyunca firmanın marka imajını düzeltmek için çaba sarf etmişti. Firmaya ayrıca pek çok değerli ismi de kazandıran Murphy, sunucu kapasitesinin de 3 katına çıkmasında ön ayak oldu. Yaptığı en büyük başarı ise GoDaddy’yi KOBİ pazarına hitap eden en önemli şirketler arasına sokmak olduğu gösterilebilir.

Google için her şey tozpembe gözüküyor olsa da, GoDaddy cephesinde özellikle hisseler konusunda nasıl bir senaryonun izleneceği merak konusu. 17 Mayıs itibarıyla resmen şirketten ayrılacak olan Elissa Murphy’den sonra hisse değerinin ne şekilde seyredeceğini hep birlikte izleyeceğiz.