Teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden olan Apple, yaptığı her girişimle de adından söz ettirmesini iyi biliyor. Yakın zamanda sıra dışı bir ürün tanıtacaklarını ve insanların vazgeçemeyeceği bir ürünü piyasaya süreceklerini belirterek heyecanı yükselten Tim Cook’un ardından şimdi de firmanın gizemli bir projesinin daha olduğu söylentisi ortalıkta dolaşmaya başladı. Apple firmasının San Francisco dolaylarında tamı tamına 75 bin metrekarelik bir depo aradığını duyurması kafalarda soru işareti oluşturdu.

Otomobil deposu mu arıyorlar?

Apple’ın çevredeki büyük emlak danışmanları ile temasa geçtiği ve 75 bin metrekarelik bir hangar aradığını söylemesi daha evvel hiç yapmadıkları kadar büyük bir üretim yapacaklarının en büyük kanıtı olarak görülüyor. Hali hazırda ürettikleri orta ve küçük boyuttaki teknolojik cihazların böylesi büyük depoya ihtiyaç duymayacağı düşünülürse, uzun zamandır dedikodusu dolaşan otomobil üretiminin gerçek olduğu iddiası da hiç olmadığı kadar kuvvetleniyor. Henüz resmi olarak bir açıklama yapılmamış olsa da firmaya yakın olan uzmanların fikri, bu söylentinin gerçeğe dönüşeceği yönünde.

Otomobil üretimi konusunda dolaşan iddialara karşı bugüne kadar hep üç maymunu oynayan Apple’ın, şirket içinden yükselen söylentilere göre Titan isimli bir proje üzerinde çalıştığı da söylenenler arasında. Yakın zaman önce yaptığı işe alımlarda otomotiv sektöründe görev yapmış uzmanların Apple bünyesinde geçtiği herkesçe biliniyor. İşe alımların ardından şimdi de böylesi büyük bir hangarın istenmesi otomobil üretiminin gerçeğe dönüşme ihtimalini artıran bir hamle olduğu aşikar.