Yapılan bir ankete göre bilişim şirket liderlerinin yüzde 48’i üç yıl içinde sektörlerinin neye benzeyeceğini bilmediklerini söylüyor. İş Dünyasında Yeni Dijital Dönüşüm Anket Sonuçları açıklandı. Dijital dönüşüm yönündeki ilerlemenin sektörleri ve iş modellerini değiştirdiği şüphe götürmez bir gerçek. Yapılan ankete göre:

16 ülkede ankete katılan 4000 şirket liderinin %52’si dijital teknolojiler sonucunda sektörlerinde büyük değişiklikler yaşandığını belirtti.

Katılımcıların %48’i üç yıl içinde sektörlerinin neye benzeyeceğini bilmediklerini söylüyor.

Katılımcıları %62’si dijital girişimlerin sonucu olarak sektörlerine yeni rakiplerin katıldığına tanık olduğunu, %56’sı ise müşteri talebinin dijital dönüşümün ardındaki itici güçlerden biri olduğunu ifade ediyor.

Dış baskılar hızla artmaya devam ettikçe işletmelerindeki dijital dönüşümü ilerletmek için:

Şirketlerin %73’ü öncelikli olarak merkezi bir teknoloji stratejisine ağırlık verilmesi gerektiğini kabul ediyor.

%66’sı ise BT altyapısı ve dijital beceriler liderliğine yatırım yapmayı planlıyor.

Dijital çağda kurulan teknoloji odaklı yeni şirketler bulut bilgi işlem, modern yazılım geliştirme teknikleri ve bir dizi akıllı bağlantılı cihaz kullanarak neredeyse her sektörde ezber bozuyor ve tüketiciye sunulan deneyimi radikal biçimde geliştiriyor. Dolayısıyla, daha geleneksel olan kuruluşların kendi BT ekipleri içinde inovasyonu tekrar canlandırması ve kendilerini destekleyecek yeni ve modern veri merkezi mimarileri oluşturması gerekiyor. Bu mimariler ve altyapılar günümüzde çoğu BT ortamının mimari ve altyapısından olukça farklı.