Topluluk fonlama hizmeti SyndicateRoom, kendi platformunda toplamaya hazırlandığı 2,3 milyon pound ile halka arz öncesi toplam pazar değerini 25 milyon pounda çıkarmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl yine mayıs ayında, kendi kullanıcılarından aldığı 1,2 milyon pound fon ile kendi pazar değerini sadece 33 saatte 9 milyon pounda yükselten SyndicateRoom’un bu seferki yatırım denemesinden de başarılı ayrılması bekleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan şirket CEO’su Gonçalo de Vasconcelos, “Önceki fonlamada pazar değeri 9 milyon pound idi. Şimdi üç katı bir değerden bahsediyoruz. Buna karşın aradan geçen zamanda bizim temel performans göstergelerimizde (KPI) 4 ila 5 kata kadar artış görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıl henüz ön süreçlerini yaşayan bir topluluk fonlama platformu olduklarını itiraf eden Gonçalo de Vasconcelos, bu yıl çok daha önemli gelişmelere imza attıklarını belirtiyor. “Ana pazar halka arzlarında ve yerleştirmelerinde yer almak için FCA tarafından onaylanan tek topluluk fonlama platformu biziz. Bahsini ettiğimiz bu pazar, kullanıcı odaklı fonlamadan çok daha büyük bir oluşum.”

Alacakları yeni yatırım ile yetenek avına çıkacaklarını anlatan de Vasconcelos, şu anda 22 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve fonlamanın ardından önümüzdeki yıla kadar bu sayıyı iki katına çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Fonlamaya ilişkin ilginç bir not düşelim: Geçtiğimiz yıl açılan fonlamada kurumsal bir yatırımcı, 1,2 milyon poundluk tüm yatırımı tek başına finanse etmeyi önermiş. Ancak Gonçalo de Vasconcelos bu teklifi geri çevirerek, fonlamayı kullanıcıların yapmasını istediğini belirtmiş. SyndicateRoom CEO’su bu yılki fonlamada da aynı olayın tekrarlandığını söylüyor.