Şu sıralar sosyal medya hesaplarının çalınması haberleri dört bir yanda kol geziyor. Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg’in sosyal medya hesaplarının hack’lendiği haberinin ardından şimdi de 32 milyon kişinin Twitter hesaplarının çalındığı iddiası ortaya atıldı. 32 milyon Twitter hesabını ele geçirdiğini açıklayan bir Rus hacker grubu kullanıcılara ait bilgileri internette paylaştı.

Twitter’daki Hesapların Yüzde 10’u Hack’lendi

Rus hacker grubu, yaptıkları dev saldırı ile Twitter’daki hesapların yüzde 10’una yakınını ele geçirdiklerini açıklamalarının ardından kullanıcı bilgilerini 10 bitcoin (5.840 dolar – 17 bin TL) karşılığında satacaklarını da belirtti. Paylaşılan 32 milyon Twitter hesabının genellikle mail.ru ve yandex.ru hesaplarını içeriyor olması dikkat çekiyor. Sızdırılan bilgilerin kullanıcı adı, e-posta ve şifre bilgisinden oluştuğu da bir diğer ayrıntı.

Hackerların Twitter’dan kullanıcıların bilgilerini ne zaman ele geçirdiği bilgisi ortada olmadığı gibi güvenliğin sağlandığına dair resmi açıklama da henüz gelmedi. Şu sıralar hack’lenme olaylarının sıklaşması göz önüne alınınca şifreleri güncellemenin tam zamanı diyebiliriz.