Apple’ın önceki günlerde 27. defa düzenlediği WWDC etkinliğinin açılışında sahne alan Tim Cook, şirketin kurduğu ekosisteme dair çarpıcı bilgiler verdi. Buna göre bugüne kadar 13 milyonun üzerinde mobil geliştirici, Apple cihazlarına uygulama yayınlamak için kayıt yaptırmış durumda. WWDC’ye katılan geliştiricilerin neredeyse dörtte üçü ilk kez gelenlerden oluşuyor.

Aralarında 9 yaşındaki bir kız çocuğunun da olduğu, 18 yaşına girmemiş 12 küçük geliştiricinin de Dünya Geliştiriciler Konferansı 2016’nın misafiri olduğunu belirten Apple CEO’su, ayrıca mobil ve Mac bilgisayarlar için uygulamaların yer aldığı dijital mağaza App Store hakkında da önemli istatistikler paylaştı.

Bugüne kadar 130 milyarı aşkın uygulama indirmenin gerçekleştiği App Store, bu sayede geliştiriciler için dev bir pazar oluşturuyor. Peki, bu pazarın büyüklüğü ne kadar? Cook’a göre geliştiricilere bugüne kadar 50 milyar doların üzerinde para ödendi. Henüz birkaç ay önce, yıl başında Apple’ın bir başka kilometre taşı olarak duyurduğu 40 milyar dolarlık toplam ödemenin üzerine sadece 6 ayda 10 milyar dolar daha eklenmiş durumda.

Diğer bir deyişle mobil uygulama dünyası, hala büyümeye devam ediyor ve yetenekli geliştiriciler, kreatif iş fikirleriyle sahneye çıktığı sürece bir sonraki WhatsApp’in gelmesi an meselesi gibi görünüyor.