Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında olan WhatsApp’ın anlık mesajlaşma dışında küçük dosyaların gönderimi konusunda da sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Her geçen gün farklı bir dosya türüne daha destek vermeye başlayan WhatsApp yazılımcılarının, yayımlayacakları yeni güncellemeyle birlikte GIF paylaşımına da izin verecekleri ortaya çıktı. Yakın zamanda aktif hale gelecek olan uygulamanın yeni güncellemesiyle birlikte iOS ve Android telefonlarından ya da masaüstü uygulamadan WhatsApp’a giriş yapan kullanıcılar birbirlerine GIF dosyaları da göndermeye başlayacaklar.

iOS için yayımlanan 2.16.7.1 kod numaralı WhatsApp güncellemesi içerisinde GIF desteğinin olduğunu fark eden beta kullanıcıları, yakında tüm kulanıcılara sunulacak olan bu yeni sürüm ile dosya paylaşımının yapılacağını ortaya çıkardılar.

Sırada Görüntülü Arama Özelliği Var

Yakında zamanda kullanıcılara sunulan web arayüzü, PDF paylaşımı, masaüstü uygulamasıyla kullanıcı dostu olduğunu göstermeye çalışan WhatsApp yazılımcılarının, GIF paylaşımına izin vermenin ardından herkesin merakla beklediği görüntülü arama özelliğine de imkan tanıyacaklarının söylentisi dolaşıyor. İddialara göre görüntülü arama özelliği şu anda test aşamasında ve birkaç güncelleme sonra tüm kullanıcılar tarafından test edilebilir hale gelecek.